La data de 28 noiembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat patru percheziții domiciliare, în județul Buzău, la persoane cercetate de constituirea unui grup infracțional organizat,  trafic de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu.

 Începând cu luna iulie 2023, persoanele ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul procurării și comercializări de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie – noiembrie 2023, în mod repetat, 4 persoane ar fi comercializat, în mod direct sau în calitate de intermediari, diferite cantități de droguri  de risc (canabis) către consumatori din județul Buzău, inclusiv minori.

 

Astfel, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Buzău și alte două localități din județ, fiind descoperite și ridicate 160 de grame de materie vegetală, 3 grindere, un cântar, 6 telefoane mobile, 2.400 de lei, precum și alte mijloace de probă.

 Ieri, 28 noiembrie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 3 persoane și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de o a patra.

În cursul zilei de 29 noiembrie a.c., va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a celor 3 reținuți, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

 La activități au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău și Grupării de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” Craiova.

 

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.