„Nu au fost înregistrate evenimente deosebite de natură a tulbura procesul electoral sau în planul ordinii și siguranței publice.

La finalizarea procesului de vot efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor asigura zona circumscripțiilor electorale și a Biroului Electoral Județean, pentru prevenirea oricăror incidente de natură a afecta ordinea și siguranța publică. Forțele Ministerului Afacerilor Interne desfășoară în continuare activități în sistem integrat pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Atunci când situația o va impune, intervenția forțelor de ordine va una fermă, dar cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public. În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. De asemenea, recomandăm evitarea aglomerărilor pe finalul programului prevăzut pentru procesul electoral în zona secțiilor de votare, prin buna estimare a timpului necesar pentru exercitarea dreptului la vot.

Nu uitați nici de normele de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV2! Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.”, au transmis reprezentanții IPJ Buzău.

Polițiștii de investigații criminale de la Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, împreună cu polițiști de la Poliția municipiului Buzău, au pus în executare două mandate europene de arestare emise de Curtea de Apel Ploiești pe numele a doi buzoieni de 28, respectiv 36 de ani, urmăriți la nivel internațional de către autoritățile judiciare din Italia pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Polițiștii i-au depistat pe bărbați pe raza localității de domiciliu. Persoanele au fost informate despre semnalările introduse în Sistemul Informatic Schengen, ulterior fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, unde a fost prezentate procurorului de caz, fiind dispusă reținerea acestora pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, au fost prezentați Curții de Apel Ploiești și au fost emise pe numele lor mandate de arestare provizorie pentru o perioadă de 15 zile. Persoanele în cauză au  fost depuse în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău. Buzoienii urmează a fi extrădați către autoritățile judiciare din Italia.