Pentru al patrulea an consecutiv, Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN (Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității), EUROPOL și alte 24 de state din Europa, lansează  Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuință.

 

Țările europene participante în 2022, la EU Focus Day 2022, sunt:  Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Germania, Danemarca, Estonia, Grecia, Georgia, Franța, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Țările de Jos, Ungaria.

 

Inițiativa lansată de autoritățile de aplicare a legii reunite în cadrul EUCPN (European Crime Prevention Network) și EUROPOL are drept scop informarea cetățenilor cu privire la modalităţile prin care își pot proteja locuința, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

 

Citește mai departe...

 
 
 Scriitoarea Gina Zaharia, colegăde condei  ani buni cu Nistor Tănpsecu la ziarulPoliției „Amprenta” i-a dedicat o poezie astăzi, la plecarea lui spre stele.
 
„Și parcă n-aș fi vrut să scriu.
Dar ce-i cu graba asta mare,
Că tot se-așterne vânt pustiu
Ce te gătește de plecare?
 
Poetule, nu mai glumi
Cu lucruri de-astea serioase!
Mă faci să plâng. Oare nu știi
Că s-or așterne nopți geroase
 
Ce-or tremura în amintire?!
Iar timpul pare ca-a luat foc
Și s-a grăbit să dea de știre
Că ți-ai făcut în cer un loc
 
Cu alți plecați în cartea mare
Din lacrimile de pământ.
Tu fii-le semn de alinare,
Că toți au fost și nu mai sunt!
 
Adio, prieten de lumină!
Ne vei lipsi, așa să știi,
Rog Domnul să-ți întind-o mână,
Să nu apui în veșnicii”.
12 martie 2022

Sfintele Sărbători ale Paştelui reprezintă pentru noi toţi un prilej de reculegere, de recunoştinţă şi de speranţă.

          Gândurile noastre, ale poliţiştilor, se îndreaptă în aceste momente către cei singuri şi aflaţi în suferinţă şi ne alăturăm eforturile şi solidaritatea noastră pentru a-i sprijini să treacă peste aceste încercări.

          Ne dorim ca fiecare dintre noi să contribuie la liniştea sufletească a semenilor noştri, pentru ca miracolul Învierii să aducă bucuria vieţii şi speranţa în casele tuturor.

          Suntem onoraţi de a vă fi alături în această sărbătoare de suflet a creştinătăţii pentru că Poliţia, prin lucrătorii ei, îşi asumă responsabil misiunea de a veghea la siguranţa cetăţeanului, în spiritul respectului faţă de aproape, al principiilor moralei creştine.

          Cu aceste gânduri urez tuturor sărbători fericite cu pace şi linişte sufletească.

          Împreună vom lua lumină din lumină în noaptea Învierii!

          Paşte Fericit!

 

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău

Comisar şef de poliţie,

VIRGIL-LAURENŢIU PANTAZI

Nistor Tănăsescu s-a dus de astăzi să scrie cu îngerii. Pentru prieteni este o veste care cu greu se pot obișnui. „Nistor nu mai este printre noi, cu undeva printre stele și aripi de îngeri inventând un alt alfabet al tristeții. E suveran într-un univers în care, și caută, poate, rădăcinile binelui pe care l-a făcut tuturor. Mare om, rafinat poet, distins gazetar, cărturar riguros. Ne va lipsi tuturor celor care l-am cunoscut”, mărturisește poetul Dumitru Ion Dincă.

Poet, publicist, licenţiat în ziaristică (1989), Nistor Tănăsescu s-a născut la 16 aprilie 1960, în comuna Florica.

Nistor Tănăsescu a debutat cu versuri în „Viaţa Buzăului”, în perioada lice­ului, apoi în „Luceafărul” (1984), prezentat de consăteanul său Ion Gheorghe. Este primul laureat al Premiului Uniunii Scriitorilor, la Festivalul Naţional de Poezie „Nicolae Labiş” (introdus începând cu ediţia a XVI-a, 1984), şi al premiilor revistelor: „Familia”, „As­tra” şi „Viaţa Românească”. În anul 1986, la propunerea Constanţei Buzea, revistele „Viaţa studenţească” şi „Amfiteatru” îi acordă Pre­miul I pentru poezie pe Centrul Universitar Bucureşti. Până în 1989, publică constant în „Luceafărul”, „Amfiteatru”, „România literară” şi S.L.A.S.T.

A activat în presă de la 1 octombrie 1989 la: „Viaţa Buzăului”, „Opinia”, „Muntenia”, „Buzăul” (primul săp­tă­mânal buzoian postdecembrist, ca redactor-şef), „Evenimentul zilei” (redactor-corespondent încă de la înfiinţare); concomitent, colaborează la „Jurnalul de Buzău” (seria I), apoi este al doilea redactor şef (cronologic) al cotidianului „In­for­maţia Buzăului”. Din 1996 lucrează ca ziarist militar în redacţia mensua­lului „Informaţia poliţiei”, devenit ulterior săptămânalul „Amprenta” (redactor şef până la 1 martie 2007). Se numără printre membrii fondatori ai Fundaţiei „Amprenta” şi este realizator al unora dintre ediţiile Almanahului Renaşterea buzoiană  (7 la număr), iar din anul 2015 este secretar general de redacţie al revistei culturale „Caietele de la Ţinteşti”.

ZI DE ODIHNĂ

… toate ziarele de sâmbătă la un loc

aşteptând să fie citite cuiva

şi multe mere în cameră foarte multe

ultimele tale poeme despre mere

au zguduit lumea

nimeni nu ştie cine eşti

de unde vii

ţi-am păstrat taina am

zidit uşile şi ferestrele după voia ta

am ucis toţi merii din preajmă

ce să fac mai departe se

frâng ziarele de sâmbătă

pe masa mea…