În ziua de 3 august, un echipaj din cadrul Secției de poliţie rurală Merei care acţiona pe DJ 203G, în Stâlpu, a oprit pentru control un autocamion încărcat cu material lemnos.

La volanul maşinii a fost identificat un şofer de 30 de ani, din Covasna, care efectua transport de lemn de foc esenţă fag.

Poliţiştii au constatat că existau anumite nereguli şi cu privire la datele încărcate în aplicaţia SUMAL referitoare la transportul în cauză. Cu toate că acesta a prezentat un aviz valabil pentru materialul lemnos, pe timpul efectuării transportului acesta nu a avut conexiune permanentă de date mobile active și nici nu folosea receptorul sistemului global de poziţionare al dispozitivului,

Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2000 de lei, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

În ziua de 3 august,  polițiștii de la Siguranţă Şcolară au desfășurat sesiuni de informare în Parcul Crâng, în cadrul Proiectului Școala din Parc, pe tema siguranţei pe internet şi a riscurilor asociate vârstei adolescenţei, cu scopul reducerii riscului infracţional şi victimal, dar şi cu privire la prevenirea traficului și consumului de droguri.

 Partenerii de dialog, cei peste 50 de elevi din ciclul gimnazial şi liceal, au dezbătut aspecte referitoare la modalitatea de raportare a abuzurilor în mediul online, măsurile de protecție pe care trebuie să le adopte precum și consecințele unui comportament delincvent.

În cadrul activității au fost folosiți ochelarii tematici pentru simularea intoxicării cu alcool, putând fi astfel clarificate riscurile și pericolele consumului prin evidențierea numeroaselor deteriorări ale stării fizice.

 Oamenii legii au distribuit participanților materiale cu caracter preventiv în vederea însușirii de către aceștia a unor sfaturi utile.

 

Pentru siguranţa pe internet, poliţiştii recomandă:

 

- Nu oferiţi persoanelor cunoscute pe internet informaţii personale despre voi sau familia voastră;

- Dacă vreţi să vă întâlniţi cu o persoană pe care aţi cunoscut-o pe internet, anunţaţi părinţii anterior, oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt pe internet şi astfel puteţi deveni victimele traficului de persoane şi ale altor întâmplări tragice;

- Evitaţi să postaţi pe reţele de socializare fotografii care vă surprind în ipostaze indecente, acestea sunt personale şi nu trebuie să ajungă la oricine de pe internet, ele pot fi folosite mai devreme sau mai târziu, pentru a vă face rău, vouă sau celor apropiaţi;

- Dacă cineva vă face să vă simţiţi inconfortabil pe internet, puteţi oricând să renunţaţi la comunicarea cu acea persoană.

 

Trafic dirijat pe DN10, în Cislău unde a avut loc un accident rutier. Din primele date se pare că este vorba de o coliziune între un autovehicul și o motocicletă. Motociclistul este evaluat medical la acest moment.

Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între autovehiculul condus dinspre o stație de alimentare combustibil către DN10, de către o șoferiță în vârstă de 20 de ani, din Chiojdu și motocicleta condusă pe drumul prioritar, pe direcția Buzău către Brașov, de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, din București.

Accidentul s-a soldat cu rănirea motociclistului, acesta fiind preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză se va întocmi dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.