Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, persoanele ar fi vândut, în mod repetat, droguri de mare risc (cristal) și substanțe psihoactive (2MMC), către consumatori din județul Buzău, cu sume cuprinse între 150 și 250 de lei pentru o doză. Două dintre persoanele cercetate ar fi acționat preponderent în zona unor cluburi și cazinouri, vânzarea substanțelor interzise realizându-se în incinta sau în imediata apropiere a acestora.

De asemenea, una dintre persoane a fost depistată, în seara de 17 februarie 2024, în municipiul Buzău, în timp ce deținea o cantitate de cristal (3-CMC, drog de mare risc), în scopul comercializării.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în județele Buzău și Brăila, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc și mare risc (cristal și comprimate cu substanța activă alprazolam), un grinder, un cântar, 8 telefoane mobile, 4.700 de lei şi 2.800 de euro, precum și alte mijloace de probă.

La data de 18 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea a 5 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Buzău și Brăila.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

În perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, polițiștii din Buzău  acţionează pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier.

 

La nivelul județului Buzău, în medie, zilnic, aproximativ 130 de poliţişti din toate structurile operative vor asigura ordinea şi liniştea publică la manifestările publice de amploare ocazionate de Ziua Naţională (concerte, parade militare, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă) şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte forţe de intervenţie ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

Măsurile speciale întreprinse de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău în această perioadă au ţinut cont de particularitatea sărbătorilor, de perioada mare de repaus şi de afluxul de cetăţeni care vor opta, cu siguranţă, să fie prezenţi în locurile publice, la evenimentele organizate de autorităţi pentru marcarea zilelor de sărbătoare.

 

În acest context, asigurarea continuităţii serviciului 24 din 24 de ore, la capacitate maximă, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, este obiectivul principal al poliţiştilor pentru zilele ce urmează.

Citește mai departe...

La data de 28 noiembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat patru percheziții domiciliare, în județul Buzău, la persoane cercetate de constituirea unui grup infracțional organizat,  trafic de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu.

 Începând cu luna iulie 2023, persoanele ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul procurării și comercializări de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie – noiembrie 2023, în mod repetat, 4 persoane ar fi comercializat, în mod direct sau în calitate de intermediari, diferite cantități de droguri  de risc (canabis) către consumatori din județul Buzău, inclusiv minori.

Citește mai departe...

Începând cu data de 18 octombrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, cu sediul în municipiul Buzău, strada Chiristigii nr. 8-10, recrutează candidați, bărbați și femei, pentru a participa la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea octombrie 2023 - februarie 2024.

În acest sens, vă comunicăm că, înscrierile se fac în perioada 18.10.2023- 05.11.2023, exclusiv online, inclusiv în zilele nelucrătoare ale săptămânii, iar data limită până la care candidații vor depune dosarul de recrutare în volum complet este 24.11.2023, ora 14.00 .

Anunțul de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, modelele documentelor și detaliile aferente celorlalte etape de desfășurare a concursurilor, pot fi accesate gratuit pe adresa de internet a I.P.J. Buzău, fiind disponibile la link-ul: https://bz.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-2023/admitere-scoli-postliceale-sesiunea-octombrie-2023-februarie-2024. 

 Înscrierea candidaților se realizează exclusiv online în perioada 18 octombrie – 05 noiembrie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 Relaţii suplimentare se pot obţine de luni până vineri, între orele 09:00 – 12:00 la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzau – Serviciul Resurse Umane sau la telefon 0238/402112 sau 0238/402113 sau interior 20112 / 20113, precum și pe site-u1 oficial al unității, respectiv https://bz.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-2023/admitere-scoli-postliceale-sesiunea-octombrie-2023-februarie-2024 .

 Dosarele de recrutare, în volum complet, se vor depune în perioada 18.10.2023  – 24.11.2023, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, la Clubul Polițiștilor din municipiul Buzău, str. Unirii, bl. 16I-16J, parter, conform următorului program orar:

 Luni – Vineri: între orele  10.00 – 14.00

 Sâmbătă – Duminică: între orele 08.00 – 16.00