O poliţistă de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a donat bradul din curtea casei sale pentru a fi amplasat în Parcul Crâng şi a aduce buzoienilor bucuria  sărbătorilor de iarnă.

 

Joi, 25 noiembrie a.c., poliţiştii au demarat nu numai acţiunile specifice din competenţă pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, ci şi pe cele din sfera tradiţiilor de sezon.

Agentul principal de poliţie Alexandra Cîrstescu este cu gândul la comunitatea pe care o deserveşte chiar şi în afara timpului de lucru. Astfel, anul acesta, fix cu o lună înainte de Crăciun, a hotărât să îşi ia rămas bun de la un prieten vechi şi drag, alături de care a copilărit. Este vorba de un brad în vârstă de jumătate de secol, care a fost plantat de predecesorii colegei noastre în curtea în care a locuit încă de când a venit pe lume.

Citește mai departe...

Marți, 19 octombrie, poliţişti din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfăşurat activităţi preventive la Școala Gimnazială “George Emil Palade” din municipiul Buzău.  Grupul ţintă pentru transmiterea informațiilor preventive a fost constituit din elevi ai claselor primare. Poliţiştii au discutat cu aceştia despre modul în care pot fi gestionate situaţiile conflictuale, despre necesitatea acceptării şi respectării regulilor şi le-au explicat aspecte psiho-sociale utile în gestionarea dezamăgirilor şi constrangerilor. La sesiunea informativă au participat 47 de elevi, însoţiţi de cadre didactice, care au fost concluzionat la finalul activităţii că se declară câştigaţi prin aceea că au învăţat că pot evita un conflict dacă sunt empatici, altruiști, toleranți, respectuoși şi responsabili pentru gesturile pe care le fac, dacă îşi stăpânesc impulsurile de moment şi dacă folosesc puterea cuvintelor în locul violenţei.

În seara de 27 octombrie, în jurul orelor 22.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că într-un imobil din municipiul Buzău, o femeie s-ar fi închis într-o cameră a locuinței și amenință că se va arunca în gol de la etajul 10 al blocului.

De îndată, la fața locului s-au deplasat polițiști, împreună cu un negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale precum și pompieri din cadrul I.S.U. Buzău și un echipaj medical de urgență.

Negociatorul a intervenit procedural pentru detensionarea situației, reducerea nivelului de anxietate și stabilirea unui echilibru între planul emoțional și rațional al femeii, astfel că, în urma discuțiilor purtate cu acesta, femeia în vârstă de 42 de ani a fost convinsă să renunțe la gest.

Citește mai departe...

În seara de 1 octombrie, în jurul orei 18.30, poliţiştii de la Secţia de poliţie rurală Costeşti au fost să sesizaţi de către un bărbat de 47 de ani, din Costeşti, cu privire la faptul că a fost agresat de un alt localnic, pe care l-a surprins în timp ce sustrăgea cereale din cultura sa.

În urma sesizării, poliţiştii au demarat cercetări, stabilind că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Costeşti.

Din cercetări a reieşit că bănuitul s-ar fi deplasat cu atelajul hipo pe un teren agricol

Citește mai departe...