În perioada 16 - 22  se desfășoară  proiectul ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

În cadrul acestui proiect, la data de 21 septembrie a.c., polițiștii rutieri buzoieni au desfășurat acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

 Prin activitățile derulate, s-a urmărit combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, purtarea centurii de siguranță, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, vă recomandăm:

 

– Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

 

– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

 

– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!

 

– Nu conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor!

 

– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

 

Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui și a unei adrese de e-mail validă, la secțiunea Pledge, pe site-ul www.roadpolsafetydays.eu.

 

La data de 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizați de un bărbat de 49 de ani, din Buzău, cu privire la faptul că, în ziua de 29 iunie a.c., mătușa sa NECHITA FLORICA, de 68 de ani, a plecat voluntar de la domiciliul din municipiul Buzău şi nu a mai revenit.

Semnalmente : înălţime 1,60 m, aproximativ 50 de kg, păr blond, ochi albaștri.

La momentul plecării era îmbrăcată cu un capot de culoare vernil cu alb și o pereche de papuci albi.

Persoanele care dețin informații utile cu privire la persoana dispărută sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

La data de 24 august, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Buzău au interceptat un colet trimis prin curierat, despre care existau indicii că ar conţine bijuterii din metale preţioase.

 Coletul era expediat pe ruta Spania-România de către o femeie, în vârstă de 66 de ani, din Ialomiţa.

 Din cercetări a reieşit că bunurile expediate aveau ca destinatar o femeie, în vârstă de 46 de ani, din Verneşti.

 Bijuteriile erau disimulate în produse electronice, fiind ascunse în interiorul carcasei, în vederea sustragerii de la controlul vamal.

 Poliţiştii au descoperit peste 120 de articole (inele, brăţări, coliere, pandative, cercei), confecţionate din metal preţios, ce pare a fi aur, în greutate totală de 1.096 de grame.

 Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul Vamal, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Pentru al patrulea an consecutiv, Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN (Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității), EUROPOL și alte 24 de state din Europa, lansează  Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuință.

 

Țările europene participante în 2022, la EU Focus Day 2022, sunt:  Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Germania, Danemarca, Estonia, Grecia, Georgia, Franța, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Țările de Jos, Ungaria.

 

Inițiativa lansată de autoritățile de aplicare a legii reunite în cadrul EUCPN (European Crime Prevention Network) și EUROPOL are drept scop informarea cetățenilor cu privire la modalităţile prin care își pot proteja locuința, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

 

Citește mai departe...