În ziua de 7 martie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară în orașul Pogoanele, la un agent economic despre care existau indicii asupra săvârşirii infracţiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Activităţile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Pogoanele.

Au fost indisponibilizate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii caracterului original sau contrafăcut al produselor, peste 260 de articole vestimentare și de încălțăminte ce poartă însemnele unor mărci identice sau similare unor mărci înregistrate.

 Valoarea bunurilor a fost estimată la peste 50.000 de lei.

 În baza mandatului de aducere, reprezentantul operatorului economic a fost condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii.

 Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogonele, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

În ziua de 21 februarie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 213 sancţiuni contravenţionale și au reţinut 25 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

65 de autovehicule au fost înregistate de aparatele radar în timp ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 9 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

 

O tânără de 19 ani, din Vernești s-a ales cu dosar penal după s-a urcat la volan deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive. Buzoianca a a fost depistată în trafic de către polițiști în timp ce conducea  autovehiculul pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău.

Întrucât aceasta emana halenă alcoolică, poliţiştii au testat-o cu aparatul etilotest, care a indicat rezultatul de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar și cu aparatul drugtest care a afişat rezultat pozitiv la substanţe psihoactive.

Șoferița a fost transportată la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În baza materialului probator administrat de polițiștii din Buzău, instanța a emis ieri, 12 februarie, un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, față de un tânăr care ar fi șantajat o femeie că va publica materiale video și foto compromițătoare cu aceasta.

Cel în cauză a fost surprins, în flagrant delict, de polițiști, în timp ce ar fi primit bani de la victimă, o femeie, de 45 de ani, din Lopătari.

La data de 11 februarie a.c., poliţiştii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au surprins, în flagrant delict, un tânăr, de 27 de ani, din Mânzălești, bănuit de comiterea infracţiunii de şantaj.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - februarie a.c., femeia ar fi fost amenințată telefonic de acesta, în scopul de a-i remite o sumă de bani, pentru a nu prezenta cunoscuților săi materialele foto/video.