Poliția Română, alături de organizații din țara noastră și agenții de aplicare a legii din Bulgaria și Ungaria, este parte a campaniei regionale a OSCE de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen.

 

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie a.c., la nivel internaţional, se derulează Campania „16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii”.

Citește mai departe...

"Peste 200 de poliţişti, cu aproape 80 de autospeciale vor fi la datorie, zilnic, în perioada minivacanţei prilejuite de trecerea în Anul Nou, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor. Toți trebuie să fim atenți, conștienți și responsabili, pentru ca nimic să nu ne strice liniștea.

 

Citește mai departe...

 Poliţiştii buzoieni au aplicat 700 de sancţiuni contravenţionale şi au intervenit la peste 140 de sesizări / 156 de conducători auto au fost lăsaţi fără permise, 132 dintre ei după ce au apăsat prea tare pedala de acceleraţie

 

                   În minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului  aproximativ 300 de poliţişti au acţionat zilnic atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde s-au desfăşurat manifestări religioase, culturale şi artistice.

                   Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat în special în zonele aglomerate, respectiv pieţe, târguri, centre comerciale, locaşuri de cult, zonele de agrement, precum şi pe arterele unde s-au înregistrat valori ridicate de trafic.

                   Poliţiştii rutieri au utilizat echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărind în special combaterea excesului de viteză.

                   În total, în minivacanţa de „Sf. Maria”, poliţiştii buzoieni au intervenit la 145 de evenimente sesizate, dintre care 72 sesizate prin intermediul apelului unic de urgenţă, 47 dintre acestea fiind de natură judiciară.               

Urmare a activităţilor desfăşurate poliţiştii au aplicat 700 de contravenţii, dintre care 73 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 21 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva  unor activităţi comerciale ilicite, una la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, restul fiind sancţiuni aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice sau abateri la alte acte normative.

                   Poliţiştii rutieri au reţinut 156 de permise de conducere, dintre care 132 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, în restul situaţiilor fiind vorba de abateri privind reguli de prioritate, angajări în depăşiri neregulamentare sau consum de alcool.

                   Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 321.040 de lei, în această perioadă fiind confiscate şi bunuri în valoare de aproximativ 1000 de lei.     

 Pentru ca sărbătorile de iarnă să nu fie umbrite de implicarea în evenimente nedorite, poliţiştii buzoieni vă recomandă.

 

          La cumpărături:

  • manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi nu o plasaţi în coşul de cumpărături, de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă;
  • nu luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi;
  • când este posibil, folosiţi cardul pentru cumpărături;
Citește mai departe...