„În contextul măsurilor adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus vă informăm următoarele:

Cererile  privitoare la reducerea perioadei de suspendare, înaintarea certificatelor de grefă, validarea stării permisului de conducere și orice altă problematică legată de dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice vor fii transmise exclusiv pe adresa de e-mail a Serviciului Rutier Buzău -  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. -

Răspunsul la solicitările dumneavoastră urmează sa fie transmis  fie prin intermedfiul adrese de email  fie prin serviciul poştal (în situaţia restituirii permiselor de conducere care se vor transmite la adresa de domiciliu)”, transmite POliția Buzău.

            

DIN 26 IANUARIE SE VOR ACTUALIZA PREVEDERILE LEGISLATIVE ÎN DOMENIUL ORDINII ŞI SIGURANŢEI PUBLICE

 

În data de 28 octombrie, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

În conformitate cu prevederile acestei legi, polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul legitimării să țină mâinile la vedere și, după caz, să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat.

Polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul controlului corporal să adopte o poziție inofensivă, ce permite realizarea efectivă și în siguranță a acestui control. Prin poziție inofensivă se înțelege:

Citește mai departe...

În contextul intrării în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 3 din 24.03.2020, vă informăm că „se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei”, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 1. Încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3 poate fi pedepsită prin aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

 

Doar pentru motive temeinic fundamentate ce urmează a fi menționate pe cerere, urmează a fi soluționate cererile pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar/adeverințelor de integritate comportamentală primite prin email sau ghişeu, conform programului stabilit, afişat pe pagina de internet a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Pentru punerea în aplicare a art. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020, vă informăm că prezentarea cetățenilor la ghișeul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar se va realiza numai după ridicarea interdicţiilor instituite, în cazul cererilor depuse pentru care nu se justifică urgenţa ridicării documentului.

Citește mai departe...

 

Poliția Română, alături de organizații din țara noastră și agenții de aplicare a legii din Bulgaria și Ungaria, este parte a campaniei regionale a OSCE de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen.

 

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie a.c., la nivel internaţional, se derulează Campania „16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii”.

Citește mai departe...