În perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, polițiștii din Buzău  acţionează pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier.

 

La nivelul județului Buzău, în medie, zilnic, aproximativ 130 de poliţişti din toate structurile operative vor asigura ordinea şi liniştea publică la manifestările publice de amploare ocazionate de Ziua Naţională (concerte, parade militare, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă) şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte forţe de intervenţie ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

Măsurile speciale întreprinse de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău în această perioadă au ţinut cont de particularitatea sărbătorilor, de perioada mare de repaus şi de afluxul de cetăţeni care vor opta, cu siguranţă, să fie prezenţi în locurile publice, la evenimentele organizate de autorităţi pentru marcarea zilelor de sărbătoare.

 

În acest context, asigurarea continuităţii serviciului 24 din 24 de ore, la capacitate maximă, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, este obiectivul principal al poliţiştilor pentru zilele ce urmează.

 

Aproximativ 90 de autospeciale  asigură zilnic serviciul de patrulare în toate zonele judeţului, iar poliţiştii vor interveni prompt de fiecare dată când situaţia o va impune, sancţionând cu fermitate încălcările normelor penale şi contravenţionale.

 

Din punct de vedere al riscului rutier, oamenii legii acţionează pe principalele drumuri naționale și europene pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente de circulație, dar și pentru fluidizarea traficului rutier în zonele urbane, predispuse la aglomerare.