La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase au verificat legalitatea partidelor de vânătoare organizate pe raza judeţului Buzău. De asemenea, oamenii legii au făcut verificări şi în ceea ce priveşte modul de asigurare şi păstrare a armelor şi muniţiilor de către deţinătorii legali. În urma controalelor, pe raza fondului de vânătoare 38 poli'i;tii au dat peste doi bărbaţi din Gura Teghii, în vârstă de 34 de ani şi respectiv 48 de ani, care se întorceau de la o partidă de vânătoare despre care s-a stabilit că nu respectaseră condiţiile înscrise în autorizaţia de vânătoare. Ei s-au ales cu dosar penal pentru de braconaj conform Legii nr. 407/2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic, totodată fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor o armă de vânătoare deţinută legal şi 10 articole de muniţie.

În ziua de 23 august, ofiţeri specialişti din cadrul Serviciului Ordine Publică, Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității şi polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Buzău au organizat şi desfășurat o întâlnire cu caracter preventiv cu administratori ai asociațiilor de proprietari.

Citește mai departe: Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, învăţaţi de poliţişti să nu cadă pradă infractorilor

Bănuiţi de furt din locuinţă, identificaţi de poliţiştii buzoieni

 

La acest sfârşit de săptămână, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Costeşti, au identificat principalii bănuiţi de comiterea unui furt dintr-o locuinţă de pe raza localităţii Gherăseni.

Citește mai departe: Poliţiştii din Costeşti au elucidat cazul furtului din locuinţă

Activităţile efectuate de poliţiştii buzoieni pe raza fondului de vânătoare Oreavu au condus la depistarea a doi bărbaţi în vârstă de 39 şi 45 de ani, care participau la o vânătoare, fără să respecte condiţiile care erau înscrise în autorizaţia legală emisă în acest sens.

Citește mai departe: Braconieri prinşi în flagrant de poliţişti!

Începând cu data de 8 mai 2017, accesul publicului la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Buzău, Aplicarea Apostilei și Registratura Instituței Prefectului se face prin curtea interioară a instituției, pe ușa de lângă intrarea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Până astăzi, accesul se realiza pe ușa din Nicolae Titulescu, pe unde intra și personalul Prefecturii. Pentru îndrumarea persoanelor care solicită informații sau eliberarea de documente de la cele 3 servicii menționate, au fost amplasate indicatoare speciale în locuri vizibile.