Peste 950 de poliţişti vor acționa pe durata minivacanţei pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

 În perioada 15 – 19 august, aproximativ 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, fiind constituite dispozitive suplimentare în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

Citește mai departe: Polițiştii buzoieni, la datorie şi în zilele libere

Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor care au nevoie de eliberarea cazierului judiciar în această perioadă, în zilele de 16, respectiv 17 august, ghișeul Serviciului Cazier Judiciar și Evidență Operativă de la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, strada Chiristigii, nr. 8 – 10, va funcționa conform programului normal, între orele 08.30 – 12.00.

De asemenea, tot în zilele de 16 şi 17 august, în intervalul orar 09.00-12.00 va funcționa şi ghişeul din cadrul Serviciului Rutier pentru eliberarea permiselor de conducere suspendate.

Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, și reprezentanții structurilor MAI și ai autorităților locale s-au deplasat în satul Șuchea, com. Cănești, unde o viitură puternică a distrus un pod de tuburi de beton de pe Drumul Comunal 94. 
În urma evenimentului produs în după-amiaza zilei de 29 iunie, traficul auto a fost întrerupt între Șuchea și satele Trestioara, Crevelești și Budești din com. Chiliile, iar în cursul dimineții

Citește mai departe: Acțiunea de decolmatare a barajului Izvorul Mocearu s-a încheiat

Poliția buzoiană a lansat o nouă campanie pentru siguranța cetățenilor. Este vorbadespre atenționarea lor cu privire la riscurile care apar atunci când fac cumpărături în mediul online și ce măsuri trebuie să ia pentru a fi protejați. Într-u comunicat Biroul de Presă al IPJ Buzău transmite:" În ultima săptămână, poliţiştii de proximitate şi cei de prevenire din cadrul I.P.J. Buzău au desfăşurat mai multe activităţi şi întâlniri informale în cadrul campaniei “Buy Safe, Pay Safe!”, mesajele informative fiind diseminate către mai mult de 100 de persoane şi diverşi agenţi economici.

 

Citește mai departe: Atenţie la cumpărăturile făcute în mediul online! “Buy Safe, Pay Safe!”

https://youtu.be/s8wIUUWbzE4

Poliţiştii buzoieni au înălţat drapelul pe cel mai înalt vârf muntos din judeţul Buzău. Despre această acţiune menită să marcheze Ziua Drapelului Naţional Biroul de Presă al IPJ Buzău a transmis un comunicat în care consemnează această acţiune.

"Ziua Drapelului Naţional este marcată, în fiecare an, la 26 iunie şi a fost instituită astfel prin Legea 96/1998 privind proclamarea Zilei Drapelului Naţional.

Pentru poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău această zi de sărbătoare are o semnificaţie deosebită şi aparte.

Conform datelor istorice, în anul 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica (cunoscut şi cu numele de Grigore al IV-lea Ghica, domnitor al Ţării Româneşti între anii 1822 şi 1828), înmânează agăi Mihăiţă Filipescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bucureşti, primul drapel al Agiei şi subliniază valoarea sa :

Citește mai departe: Acţiune la înălţime  a poliţiştilor buzoieni pentru a marca Ziua Drapelului Naţional