Pentru al 15-lea an consecutiv, a apărut Almanahul „Renaşterea buzoiană” - 2018, publicaţie anuală editată de Asociaţia culturală omonimă, prezidată de Ovidiu Cameliu Petrescu.

          Responsabilii ediţiei din acest an - Viorel Frîncu şi Lucian Mănăilescu - au selectat materiale ale celor peste70 de autori din judeţul Buzău şi din ţară - prozatori, poeţi, eseişti, istorici, mulţi dintre aceştia fiind personalităţi recunoscute ale culturii române.

Citește mai departe: A APĂRUT ALMANAHUL „RENAŞTEREA BUZOIANĂ” - 2018

 

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Poliţia Română, context în care aproape 9.500 de poliţişti vor acţiona, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara.

Înainte de începerea şcolii, poliţiştii verifică şoferii microbuzelor şcolare, dar şi autovehiculele special destinate transportului de elevi.

 Peste 350 de poliţişti de ordine publică, 50 de poliţişti de la rutieră, 45 de la investigaţii criminale, de la prevenire şi poliţişti de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întregul judeţ, în această dimineaţă.

Citește mai departe: Poliţiştii participă la festivitatea de deschiderea a noului an şcolar din unităţile de învăţământ...

„Tezaurul Uman Viu”, aşa cum a fost declarată  Adela Petre de către UNESCO, a împlinit sâmbătă, venerabila vârstă de 88 de ani. E a fost sărbătorită la Brădeanu, unde s-a desfăşurat Simpozionul Naţional Adela Petre – Tradiţii populare romȃneşti, a IX-a ediţie.

Cenaclul literar "V. Voiculescu" a scos o ediţie specială a revistei "Buzăul literar", nr. 5, intitulată "Remember Alex Oproescu. Un punct de reper în cultura buzoiană" .

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău s-a încheiat sâmbătă, 27 mai, după opt zile pline. Ultima seară a festivalului a fost nu doar o ocazie de a-i vedea împreună pe scenă pe actorii Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc într-un recital excepțional, ci și momentul desemnării laureaților acestei ediții. Juriul de specialitate a acordat cinci premii,

Citește mai departe: Care sunt laureaţii festivalului de teatru buzoian