Elevii Clubului Copiilor Râmnicu Sărat înscrişi la cercul de Coregrafie – Balet, coordonaţi de doamna profesoară Morogan Victoriţa, au obţinut zilele trecute cea mai înaltă distincţie în cadrul Campionatului European de Dans.

Citește mai departe: ELEVII PALATULUI COPIILOR BUZĂU, PREMIAȚI ÎN COMPETIȚII DE NIVEL EUROPEAN ŞI INTERNAŢIONAL

Inspectoratul Școlar Județean Buzău, în parteneriat cu Asociația Centrul Cultural Francofon Buzău, Consiliul Județean Buzău și Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Buzău organizează cea de-a IX-a ediție a Centrului Francofon Internaţional ”Voluntariat pentru comunitate”, proiect unic ȋn România şi ȋn Europa Centrală şi Orientală.

Citește mai departe: ”Voluntariat pentru comunitate”, proiect unic în România

Cu siguranță, fiecare dintre noi avem eroi știuți sau neștiuți. Cu siguranță, fiecare  dintre noi avem printre părinți, bunici, strămoși, pe cineva doborât pe front, prizonier de război, refugiat, deportat în lagăre, victimă sau nedreptățit al istoriei. Pe unii îi mai știm, și ne mai aducem aminte de ei  din câte o fotografie îngălbenită, din care ne privesc tineri, frumoși și încrezători. Alții își dorm neștiuți somnul sub colbul istoriei pe câmpurile de luptă sau poate într-un cimitir, așa cum este Cimitirul Eroilor din Buzău, unul dintre cele mai mari din țară în care și-au aflat odihna eroii români, dar și ostași ai altor neamuri, oameni peste care istoria a trecut ca o seceră la treierat.

 

O filă de istorie scrisă cu sânge ce răzbate peste timp,  grăitoare pentru condiţia omului, în general, în fața vremii și a vremurilor, ne-a fost oferită de către doamna Viorica Dumitrașcu, din Nehoiu. Este vorba despre fotografia trimisă părinților de către un soldat buzoian care să îi aline în cazul în care nu s-ar mai fi întors acasă de la război.

Citește mai departe: OMAGIU EROILOR ROMÂNI!

Spectacolul Planeta Viselor Pierdute, regizat de Marina Hanganu, Ion Mircioagă (RO) și Javier Galindo (ES),  este premiera mult-așteptată a Teatrului „George Ciprian” din Buzău, care invită spectatorii în data de 6 iunie a.c., ora 20:00 și 25 iunie a.c., ora 12:00, pentru a lua parte la o experiență teatrală aparte, în care tehnologia de ultimă generație și talentul actorilor se unesc pentru a spune o poveste emoționantă. Buzoienii au șansa să ia parte la un spectacol care se va juca simultan pe scena Teatrului „George Ciprian” și pe cea a Teatrului Fundación Caja Mediterráneo din Murcia, Spania.

Citește mai departe: Premieră la Teatrul “George Ciprian”

A doua ediție a Buzău Fest se va desfășura la Buzău și Monteoru este programată pentru începutul lunii iunie. „Buzău Fest continuă și așa cum am promis vrem să promovam județul. Sper ca aceasta să devină o sărbătoare tradițională,

Citește mai departe: Buzoienii, invitați de Consiliul Județean la Buzău Fest, ediția a doua