Cu siguranță, fiecare dintre noi avem eroi știuți sau neștiuți. Cu siguranță, fiecare  dintre noi avem printre părinți, bunici, strămoși, pe cineva doborât pe front, prizonier de război, refugiat, deportat în lagăre, victimă sau nedreptățit al istoriei. Pe unii îi mai știm, și ne mai aducem aminte de ei  din câte o fotografie îngălbenită, din care ne privesc tineri, frumoși și încrezători. Alții își dorm neștiuți somnul sub colbul istoriei pe câmpurile de luptă sau poate într-un cimitir, așa cum este Cimitirul Eroilor din Buzău, unul dintre cele mai mari din țară în care și-au aflat odihna eroii români, dar și ostași ai altor neamuri, oameni peste care istoria a trecut ca o seceră la treierat.

 

O filă de istorie scrisă cu sânge ce răzbate peste timp,  grăitoare pentru condiţia omului, în general, în fața vremii și a vremurilor, ne-a fost oferită de către doamna Viorica Dumitrașcu, din Nehoiu. Este vorba despre fotografia trimisă părinților de către un soldat buzoian care să îi aline în cazul în care nu s-ar mai fi întors acasă de la război.

Citește mai departe: OMAGIU EROILOR ROMÂNI!

A doua ediție a Buzău Fest se va desfășura la Buzău și Monteoru este programată pentru începutul lunii iunie. „Buzău Fest continuă și așa cum am promis vrem să promovam județul. Sper ca aceasta să devină o sărbătoare tradițională,

Citește mai departe: Buzoienii, invitați de Consiliul Județean la Buzău Fest, ediția a doua

Cinci zile de olimpiadă și tot atâtea seri muzicale ne promit organizatorii evenimentului ce constituie o premieră la Buzău. Pe parcursul celor cinci zile în care se va desfăşura olimpiada, la Buzău vor organizate seri culturale dedicate culturii române în spaţiul ţărilor francofone. Este vorba despre spectacolul de teatru „Buzunarul cu pâine”, după piesa lui Matei Vişniec, o seară de lm în care va rula lungmetrajul „Bacalaureat”, care i-a adus lui Cristi Mungiu, în 2016, premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes şi un concert de gală susţinut de KEO, artist-ambasador al francofoniei. „Propunerea de a găzdui la Buzău această olimpiadă a venit ca urmare a numeroaselor rezultate deosebite, obţinute, la nivel naţional şi internaţional, la olimpiadele şi concursurile din ultimii 10 ani, cât şi a activităţilor dedicate francofoniei, pe care le-am organizat la Buzău”, a declarat MariaMonalisa Pleşea, inspector şcolar pentru limbi romanice la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău.

Societe Generale European Business Services (SG EBS), parte din Grupul Internațional Societe Generale, continuă să investescă în educația din România prin susținerea etapei naționale a Olimpiadei de Limbi Romanice - limba franceză.

Cu peste 1.400 de angajați în România, centrul oferă servicii profesionale în domenii precum Finanțe, Resurse Umane, Compliance & Operations și IT pentru întreg Grupul Societe Generale. Fondată în anul 2011, SG EBS a avut o crește accelerată pe piața din România, iar planul de dezvoltare al companiei vizează atât extinderea centrului, cât și implicarea în cât mai multe proiecte de responsabilitate socială din țară, cu precădere cele educaționale. 

Olimpiada Națională de Limba Franceză este organizată în perioada 2-6 aprilie 2018, la Buzău, de Ministerul Educației Naționale și de Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Asociația Centrul Cultural Francofon Buzău este partener al acestei olimpiade naționale, prin lansarea campaniei Excelență pentru excelență, prin care și-a propus valorizarea și promovarea elevilor olimpici, datorită competențelor de excepție ale acestora, cât și pasiunii, perseverenței și dăruirii lor în domeniul limbii franceze.

Lotul olimpic este format din 350 de elevi, 50 de profesori însoțitori și 50 de profesori din Comisia Centrală.

Citește mai departe: Societe Generale European Business Services susține Olimpiada Națională de Limba Franceză

"Duminică, 18 martie 2018, în amfiteatrul C.N. “Mihai Eminescu”, în premieră absolută la Buzău, va concerta violonistul Alexandru Tomescu. Muzicianul şi-a exprimat dorinţa de a susţine un concert în faţa unui public tânăr, iubitor de artă autentică. Alexandru Tomescu este un artist consacrat, nonconformist, care se bucură de aprecierea unanimă din partea publicului. A concertat pe scene celebre ale lumii muzicale: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc. Începînd cu luna martie 2018, Alexandru Tomescu a devenit ambasador al proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică, iniţiat de Radio România Muzical, a cărui finalitate este să trezească gustul estetic al tinerilor, sensibilitatea faţă de artă, în general. Ca urmare a concursului organizat de Ministerul Culturii şi Filarmonica “George Enescu”, vioara Stradivarius Elder-Voicu i-a fost încredinţată lui Alexandru Tomescu, pentru cinci ani. Tomescu câştigă astfel pentru a doua oară dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu.

Citește mai departe: Alexandru Tomescu concertează la C.N. "Mihai Eminescu"