https://youtu.be/UG_L_RQpa1A

https://youtu.be/Fwka32Kx2t0

 

Cu toate că prognoza meteo indică faptul că temperaturile vor fi negative și că vântul va sufla cu putere, mii de persoane sunt așteptate să ia parte la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României, sâmbătă dimineață, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, începând cu ora 10,00.

Peste 600 de militari vor defila pe jos sau în cele peste 60 de mijloace tehnice care vor fi prezentate buzoienilor. Dacă vremea o va permite,  unitatea de aviației de la Boboc va participa la paradă cu 6 aparate de zbor. Manifestările vor începe la ora 10.00 și vor dura aproximativ o oră. Circulația la ieșire din Buzău spre Ploiești va fi restricționată sâmbătă dimineață, începând cu ora 8.00.

Consiliul Județean va oferi buzoienilor care vin la paradă fulare tricolore, stegulețe și cocarde,  iar de la ora 11.00 buzoienii sunt așteptați în Parcul Crâng, în zona Obeliscului pentru masa tradițională de 1 Decembrie și pentru un spectacol folcloric. După amiază, de la ora 16.00, Primăria Municipiului Buzău va organiza, în Piața Daciei, un spectacol cu ocazia deschiderii Târgului de Crăciun. Atunci se va inaugura și iluminatul festiv de sărbători pe toate străzile care au fost împodobite cu ghirlande luminoase în ultima lună.

Programul mai cuprinde, pe lângă parada militară, o depunere de coroane la domul central din Cimitirul Eroilor, premierea concursului de istorie organizat de Fundația Mareșal „Alexandru Averescu” și Consiliul Județean și două recitaluri susținute de corul de copii al Școlii Gimnaziale nr. 11 și de corul Seminarului Teologic Buzău.

În premieră, autoritățile județene au invitat să ia parte la manifestările de sâmbătă dimineață și primarii unităților administrativ teritoriale din județ.