https://youtu.be/nPQmi-1ya1g

 

Reprezentanţi ai Poliţiei buzoiene, comisarul Remus Necula din cadrul Serviciului Rutier şi Emilia Mihăilescu din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii,  au făcut  o vizită la Şcoala nr. 11 din municipiul Buzău, pentru a le dărui celor mici broşuri de prevenţie rutieră. Cadrele didactice se pot folosi de acest material grafic foarte atrăgător la lecţiile de educaţie rutieră, iar cei mici le pot colora şi, în acelaşi timp, pot învăţa regulile de circulaţie.

De altfel, ofițerul de la Serviciul Rutier le-a promis celor mici că se va reîntâlni cu ei peste o săptămână pentru a discuta lecţia despre „zebră”, care se regăseşte şi în această broşură, în timp ce ei o vor colora. Unii dintre cei mici au şi luat startul, fiind impresionaţi de frumuseţea desenelor cu tematică rutieră au şi pornit creioanele colorate în aventura propusă de personajul cărţii, Pepe, care le recomandă ”Fii tu cel care ştie regulile de circulaţie şi fii tu cel care îi învaţă pe ceilalţi!”. Ca şi în celelalte activităţi desfăşurate pe teme de circulaţie cu cei mici, comisarul Remus Necula spune că Poliţia depune eforturi pentru a-i ocroti pe cei mici în orice situaţie, iar un element important al acestor acţiuni este educarea copiilor, astfel încât aceştia să conştientizeze posibilele pericole, să înveţe cum să le evite şi cum să procedeze în cazul apariţiei lor.

Cele câteva sute de cărţi colorate de educaţie rutieră pe care le-au împărţit elevilor din clasele mici, cu o săptămână înainte le-au adus oamenilor legii câteva sute de prieteni. Asta s-a văzut din experienţa întâlnirii dintre oamenii legii şi clasele mici, de miercuri, 14 noiembrie, la Şcoala nr. 11. Mai exact, trei clase de elevi de la Şcoala n.r. 11 Buzău, cu vârste de opt şi nouă ani, au participat, miercuri, la lecţia de educaţie rutieră susţinută de Emilia Mihăilescu, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, şi Remus Necula, de la Serviciul Rutier al IPJ Buzău. Micuţii au demonstrat faptul că sunt buni cunoscători ai regulilor de circulaţie şi au promis oamenilor legii că atunci când sunt participanţi la tracul rutier le şi respectă. Copiii au colorat cărţile cu reguli de circulaţie  primite de la ofiţerii de poliţie, iar în cadrul ,,lecţiei de circulaţie” au prezentat ofiţerilor de poliţie noi « variante de vestimentaţie »  care să le înlocuiască pe cele actuale. Cel puţin aşa indicau creaţiile lor din cartea colorată. Cărţile oferite de poliţişti s-au dovedit de folos pentru cei mici care, sub îndrumarea cadrelor didactice, vor putea zilnic să-şi consolideze cunoştinţele în domeniul rutier. Lecţia oferită copiilor face parte din proiectul de siguranţă rutieră intitulat „Zilele Siguranţei Rutiere” . Proiectul a debutat la începutul săptămânii, la Muzeul Judeţean, care a fost gazda unei întâlniri interactive între poliţiştii de la Serviciul Rutier şi elevi de liceu din anul terminal. Tema întâlnirii a fost aceea de a conştientiza tinerii posesori de permise auto de importanţa unui comportament preventiv la volan, indu-le prezentată o istorie succintă a accidentelor auto încă de la apariţia primelor autovehicule pe drumurile lumii. Ieri, fiind vorba de copii de vârste mici, activitatea s-a axat în principal pe cunoaşterea regulilor rutiere şi importanţa respectării lor. Lecţia oferită de oamenii legii, a fost pe placul adolescenţilor, dar şi a  celor mici care, după şedinţa foto cu oamenii legii le-au oferit cu toată căldura îmbrăţişări şi i-au rugat să revină cât mai curând cu alte poveşti, colorate, pe care să le discute împreună.