În data de 22 martie, la Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman, a avut loc lansarea cărții „Educație rutieră Biciclete-Trotinete”, o carte care are ca scop educarea tinerilor cu privire la modul corect de a circula cu trotinetele și bicicletele.

 

În apropierea Zilei Poliției Române, autorii, comsiar șef de Poliție Colăcel Gheorghe din cadrul Serviciului Rutier Buzău și Roșioru Iuliana-Georgiana din cadrul Asociației "Ionașcu Filofteia Dănuța", au dorit să ofere un cadou micilor buzoieni, un dar care să devină ghid pentru aceștia pentru a se feri de accidentele rutiere.

 

Manualul, primit de fiecare participant la finalul activității, prezintă cititorilor regulile de circulație pe care aceștia trebuie să le respecte pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, exemple de cum nu ar trebui să procedeze în diferite situații, prezentându-le riscurile la care se expun și variantele corecte ale acestora. Nu lipsesc nici jocurile, testele prin care copiii se pot verifica și permisele de biciclist și de conducător de trotinetă, dobândite la finalul parcurgerii cărții.

 

În cadrul activității a fost prezent și Comșa Costin, utilizator de scaun rulant de 16 ani, în urma unui accident rutier, însă acest lucru nu l-a împiedicat să își urmeze visul, acela de a ajunge sportiv paralimpic de performanță în paraciclism.

 

La activitate au fost prezenți reprezentanții unei unități farmaceutice care le-au oferit celor prezenți sfaturi despre cum să acorde primul ajutor, dar și cadouri.

 

La realizarea acestei cărți și lansarea ei, au contribuit și Ministerul Afacerilor Interne - Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Primăria municipiului Buzău.