În perioada 30 decembrie 2022 – 3 ianuarie 2022, poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi acţiuni speciale au desfășurat acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, în special a celor ce s-ar putea comite în perimetrul stradal.

Poliţiştii au în atenţie zonele aglomerate (pieţe, centre comerciale), spaţiile destinate spectacolelor specifice de Revelion, dar şi zona localurilor unde vor fi organizate petrecerile în noaptea dintre ani.

Şi poliţiştii rutieri vor fi la datorie, activităţile desfăşurate vizând fluidizarea traficului, dar şi combaterea principalelor abateri generatoare de accidente grave de circulaţie, pentru scoaterea din trafic a şoferilor care efectuează manevre riscante  sau a celor care se urcă la volan după ce consumă băuturi alcoolice.

Un obiectiv important constă în asigurarea respectării prevederilor legale privind folosirea materialelor pe bază de amestecuri pirotehnice, precum şi supravegherea locurilor în care se organizează focuri de artificii, urmărindu-se respectarea prevederilor legale privind condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru evitarea incendiilor sau altor pericole.

Poliţiştii reamintesc buzoienilor că în această perioadă, răufăcătorii pot profita de buna credinţă a cetăţenilor şi pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate.

 În locurile aglomerate, hoţilor le este suficient chiar şi un moment de neatenţie pentru a „acţiona”. Tocmai de aceea, poliţiştii recomandă buzoienilor să aibă grijă de bani, de genţi şi alte bunuri de valoare pe care le deţin.