Pirotehnice din categoriile P1, F2 şi F3 confiscate de poliţişti/ Percheziţii şi controale în trafic pentru depistarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care efectuează operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept

 

În ziua de 27 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat 5 percheziţii domiciliare în municipiul Buzău.

Activitățile au vizat doi bărbaţi în vârstă de 39 și 43 de ani, bănuiți de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice deținute fără drept.

În urma desfășurării perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor aproximativ 7824 de articole pirotehnice deţinute fără drept, din categoriile P1 şi F1, cu o greutate de 90 kg, în valoare de 4500 de lei.

De asemenea, în aceeași zi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au interceptat în trafic un autoturism despre care existau indicii că ar transporta materiale pirotehnice.

Poliţiştii au procedat la ridicarea în vederea confiscării a articolelor pirotehnice găsite asupra şoferului.

Cele 15240 de articole pirotehnice sunt din categoria P1, F2 și F3. Greutatea acestora este de 90 kg, iar valoarea estimativă de 7000 lei.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.