În seara de 1 octombrie, în jurul orei 18.30, poliţiştii de la Secţia de poliţie rurală Costeşti au fost să sesizaţi de către un bărbat de 47 de ani, din Costeşti, cu privire la faptul că a fost agresat de un alt localnic, pe care l-a surprins în timp ce sustrăgea cereale din cultura sa.

În urma sesizării, poliţiştii au demarat cercetări, stabilind că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Costeşti.

Din cercetări a reieşit că bănuitul s-ar fi deplasat cu atelajul hipo pe un teren agricol

aflat în extravilanul localităţii Pietrosu pentru a sustrage porumb, moment în care a fost surprins de proprietarul terenului. Bănuitul a fugit, însă a fost urmărit de păgubit, context în care acesta din urmă a fost agresat cu o coasă.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, faţă de bănuit a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 3 octombrie a fost dispusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Pogoanele a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui bărbat de 42 de ani, din Padina.

Acesta a fost reţinut de poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Pogoanele ca fiind principalul bănuit de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie, faptă comisă în ziua de 3 octombrie.

          În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bănuitul s-ar fi aflat în proximitatea unei societăţi comerciale din localitate, unde a stat aproximativ o oră împreună cu persoana vătămată – un bărbat de 57 de ani, din Padina, timp în care a observat ce valori avea bărbatul asupra sa.

După ce acesta a plecat, bănuitul l-ar fi urmărit în drumul către casă şi l-ar fi deposedat prin acte de violenţă de banii pe care îi avea asupra sa,  2000 de lei.

Bărbatul a fugit, însă a fost prins de poliţişti la scurt timp de la comiterea faptei.

Poliţiştii de investigaţii criminale continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.