Sâmbătă, 4 septembrie, în baza proiectului educaţional „Împreună”, poliţiştii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Postului de poliţie C.A.Rosetti şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale au organizat o activitate informală sub forma a două ateliere / de orientare turistică şi de gastronomie.

Parteneri ai proiectului au fost Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Centrul Rezidenţial Pentru Recuperarea şi Reabilitarea Copilului cu Tulburări de Comportament nr. 5 Beceni şi Serviciul Rezidențial Apartamente Buzău, ambele din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, Serviciul de Voluntariat Montan Braşov şi Societatea Exploratorilor Buzău.

Poliţiştii au urmărit ca, prin activităţile iniţiate în cadrul proiectului educaţional, să dezvoltecapacitatea de comunicare și interrelaționare între elevi, să readucă în atenţie în pragul începutului de an şcolar importanţa respectului și întrajutorării, dar şi să determine elevii la conştientizarea faptului că, prin acţiunile individuale, pot participa în mod egal la viața și cultura comunității din care fac parte, într-un climat de stabilitate și de bună înțelegere.

Participanții s-au deplasat organizat către comuna Bozioru, cu punct de plecare din satul Ulmet, unde au vizitat câteva obiective turistice, apoi au parcurs pe jos traseul cu destinaţia Trovanți.

Organizarea și derularea atelierului de orientare turisticăs-a realizat împreună cu  cei 16 elevi participanţi,pe traseul montan Ulmet - Muscelu Cărămăneț.

În cadrul atelierului de mai sus, elevii au fost învățați să se orienteze în teren, să citească harta și busola, fiind asistaţi de ghizi turistici specializaţi pentru a aflacum să se orienteze în teren astfel încât să nu se rătăcească.

La atelierul de gastronomie, sub coordonarea a doi bucătari profesionişti,elevii au fost echipați corespunzător şi au primit ingredientele necesare realizării unor creații delicioase, inovația fiind la rang de cinste! Atelierul a urmărit încurajarea spiritului de echipă, managementul resurselor și al timpului, focusarea pe obiective.

Atelierele au fost organizate cu implicarea altor 3 colaboratori: www.emblememilitare.ro(asigurarea întregului echipament personalizat celor 15 elevi în cadrul atelierului de gastronomie), Drumeții și Delicii (asigurarea tuturor ingredientelor necesare desfășurării atelierului de gastronomie) şi  Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie ( asigurarea băuturilor răcoritoare).

La final, elevii au primit diplome de participare şi au mărturisit că marele câştig al activităţii a fost ocazia ideală de a petrece timp ÎMPREUNĂ!