Georgian Dinu, şoferul care a evitat în ultimul moment o bătrână care i-a ieşit în cale pe un drum din Galaţi, a fost premiat marţi de către poliţiştii buzoieni. Cel care i-a înmânat șoferului o diplomă care atestă simbolic calificarea sa ca Master în condus defensiv, a fost chiar șeful Serviciului Rutier, cms șef Silviu Dinu. Șeful Serviciului Rutir Buzău consideră că domnul Dinu Georgian a transmis colegilor de breaslă prin atitudinea sa că o conduită preventivă în trafic poate salva vieţi.

„Nu de multe ori ne întâlnim cu astfel de exemple cum a reuşit dumnealui să efectueze acea manevră într-un spaţiu redus şi într-un timp foarte mic, ceea ce a dus la salvarea unei vieţi omeneşti. Pentru aceasta îi oferim o diplomă şi un mic premiu simbolic care să vă aducă aminte şi să vă permanentizeze această prezenţă de spirit şi acest gest pe care l-aţi făcut pe drumurile publice”, a spus comisarul Silviu Dinu, şef Serviciul Rutier al IPJ Buzău.
Șoferul a explicat faptul că a mai întâmpinat astfel de situații, nefiind la primul eveniment de acest gen. El a spus că anul trecut a reușit să evite un impact violent cu un bărbat de 80 de ani aflat la volanul unei maşini care i-a ieşit în faţă.

„La finalul săptămânii trecute, mass-media aducea în atenție gestul inspirat al unui șofer buzoian care tranzita județul Galați, la volanul unui camion de mare tonaj și care, printr-o reacție de profesionist, a reușit să evite accidentarea unei femei pieton. Pietonul se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis și fără a se asigura.

Este vorba de domnul Dinu Georgian, șofer profesionist de aproximativ 18 ani.

A fi șofer profesionist este un job cu un grad ridicat de risc și devine cu atât mai greu dacă lucrezi ca şofer de camion.

Drumurile lungi, constante, fac ca oboseala să își spună cuvântul, iar o secundă de neatenție poate duce la o adevărată catastrofă.

Astăzi, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, polițiști specializaţi în prevenirea și combaterea accidentelor de circulaţie din cadrul Serviciului Rutier şi Compartimentului pentru Analiza şi Prevenirea Criminalităţii s-au întâlnit cu protagonistul pentru a transmite aprecieri pentru șofatul defensiv de care a dat dovadă și pentru a reaminti întregii comunități buzoiene că reducerea riscului rutier este un plan comun de acțiune ce implică deopotrivă polițiști și participanți la trafic.

Şeful Serviciului Rutier a înmânat conducătorului auto o diplomă care atestă simbolic calificarea sa ca Master în condus defensiv, iar domnul Dinu Georgian a transmis colegilor de breaslă că o conduită preventivă în trafic poate salva vieţi.

Ofiţerul din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității a încheiat activitatea prin a reitera câteva recomandări rutiere pentru ceilalți buzoieni participanți la trafic, astfel încât aceştia să evite posibila implicare în accidente de circulaţie.

Mulţumim Fundaţiei Amprenta pentru sprijinul oferit în organizarea activităţii şi premierea buzoianului”, transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău.