Astăzi, 30 iulie, în baza proiectului civic „Împreună”,poliţiştii Biroului Siguranță Școlară împreună cu poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Secţiei de poliţie rurală Merei şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale au organizat în parteneriat cu Societatea Exploratorilor din Buzău o activitate informală sub forma unei excursii pe traseul stațiunea Sărata Monteoru - vârful Istrița, cu scopul dezvoltării spiritului civic la tânăra generaţie prin cunoaşterea riscurilor sociale şi adoptarea unor comportamente responsabile.

În dimineața zilei, a avut loc deschiderea activităţilor cuprinzând prezentarea invitaţilor celor 10 elevi, a scopului şi obiectivelor excursiei şi prezentarea programului și realizarea inventarului aşteptărilor participanţilor la activitate.

Participanții s-au deplasat către stațiunea Sărata Monteoru, iar în sala de sport din stațiune copiii au fost angrenați în activităţi recreative indoor și outdoor, activităţi de cunoaştere personală/grup, prin  tehnici de animare a grupului, cu scopul dezvoltării coeziunii grupului.

La pas a început drumeția până la vârful Istrița, unde s-a montat un stâlp de indicare altitudine. S-au înmânat diplome, s-au făcut fotografii și a început deplasarea în sens invers, către locul de îmbarcare în stațiunea Sărata Monteoru.

Socializarea este principalul proces prin care copiii își însușesc normele, valorile și regulile de comportament specifice unui anumit grup social din care fac parte.

Alături de familie, școala, instituțiile furnizoare de servicii pentru părinți și copii sau instituțiile de control social reprezintă factori educativi importanți, care facilitează învățarea și interiorizarea de către minori a normelor și regulilor de comportament recunoscute în societate.  

Activitățile s-au derulat cu sprijinul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – Buzău, S.C. Trans Bus S.A. Buzău, Asociației Terapie 3Cși Centrul de Primire în Regim de Urgență și Evaluare.