Polițiștii buzoieni au primit un dar deosebit prin grija coordonatorului Centrului rezidențial Beceni, doamna Corina Braniște. În calitate de  mesager al copiilor beneficiari de servicii sociale, în haine de sărbătoare, ne-a trecut pragul la prima oră. Darul a fost preluat simbolic, în numele tuturor polițiștilor buzoieni, de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, comisar șef Laurențiu Pantazi.

Este vorba despre coșul tradițional, împletit cu măiestrie din nuiele, pled cald țesut la războiul bunicii, ouă încondeiate cu grijă după tehnicile strămoșești, care au reamintit polițiștilor  că datina obligă la a fi cu toate orânduite și că, dincolo de măsurile de ordine publică bine stabilite din timp și meticulos calculate pentru fiecare zi până la A Doua Înviere, „Paștele trebuie să ne găsească pregătiți cu tot ce presupune tradiția românească. Numai așa spiritul sărbătorii dăinuie în timp, fiind legătura între trecut și viitor, fundamentul unei conștiințe naționale”, spune reprezentanții instituției.

„Tot tradiție a devenit și colaborarea poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău și Centrul rezidențial pentru recuperarea și reabilitarea copilului, de la Beceni. Prin legătura constantă de ani buni și prin activitățile derulate pentru reducerea riscului victimal şi infracţional în cazul copiilor beneficiari de măsuri de protecţie speciale, putem afirma că s-a creat o legătură dincolo de aparenta barieră a profesiei, o legătură de prietenie. Dovada este însăși această activitate, desfășurată cu sârg în beneficiul nostru”, spune ofițerul de presă al IPJ Buzău.