Pe parcursul a două zile, poliţiştii specializați pe sisteme de securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Poliţiei municipiului Buzău, împreună cu polițiști de investigarea criminalității economice, au desfăşurat controale la obiective de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ privind modul de asigurare a securităţii bunurilor şi valorilor monetare deţinute, manipulate şi transportate.

Poliţiştii au avut în vedere modul în care sunt respectate prevederile legale privind organizarea pazei şi protecţia pazei, protecţiei bunurilor şi valorilor pe timpul manipulării, păstrării ori depozitării pe timpul nopţii.

Poliţiştii au făcut verificări la 10 operatori economici din categoria retail și farmacii.

În contextul controalelor efectuate, au fost constatate nereguli privind efectuarea şi asigurarea pazei transporturilor de valori monetare, modul de intervenţie la alarme, întocmirea analizei de risc la securitate fizică, inclusiv pe linia prevenirii și combaterii răspândirii virusului COVID-19.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, H.G.301/2012 privind Normele metodologice de aplicare a Legii 333/2003, dar și pentru abateri la Legea 55/2020  privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covd-19, în valoare totală de 21.000 de lei.

De asemenea, personalul care operează cu valori monetare a fost reinstruit cu privire la modul de depozitare şi transport al acestora precum şi cu modul de acţiune în diferite situaţii.

Poliţiştii vor continua activităţile în acest domeniu pentru asigurarea unui climat de siguranţă.