În ziua de 24 iunie, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate în total 165 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 46 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 8 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile

Cea mai mare viteză– 165 km/h –  a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe raza localității Racoviţeni, pe DN2 E85, la volanul autoturismului fiind depistat un conducător auto în vârstă de 39 de ani, din Suceava.

Tot ca exemplu, aparatul radar amplasat pe raza municipiului Buzău a înregistrat un autovehicul ce se deplasa cu viteza de 144 km/h, pe Şoseaua Nordului, la volanul acestuia fiind depistat un prahovean, în vârstă de 53 de ani.

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto pentru oprirea sau staţionarea în zonele şi locurile unde acest lucru era interzis(8), pentru neutilizarea centurii de siguranţă(20), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(13), precum şi pentru alte abateri în trafic(44).

Alte 7 permise de conducere au fost reținute pentru neacordarea priorității de trecere petionilor, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, precum şi pentru depăşiri neregulamentare.

Totodată, poliţiştii au întocmit şi un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, fiind vorba de un bărbat de 62 de ani din Cozieni, care a condus autoturismul având o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.