În ultimele 72 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate în total 590 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 312 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 52 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile

Cea mai mare viteză– 194 km/h –  a fost înregistrată de aparatul radar amplasat în afara localității Racoviţeni, pe DN2E85, la volanul autoturismului fiind depistat un tânăr de 22 de ani, din Bucureşti.

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru oprirea sau staţionarea în zonele şi locurile unde acest lucru era interzis (14), pentru neutilizarea centurii de siguranţă (68), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (26), precum şi pentru alte abateri în trafic (93).

Alte 30 permise au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor privind neacordarea priorității de trecere autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar (5), pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare (10), pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (13), precum şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului. (2).

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat 24 pietoni, care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 283.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale care au vizat conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi un dosar penal pentru conducea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.