Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat şi în cursul zilei de ieri, acţiunile de disciplinare a participanţilor la trafic şi de sancţionare a abaterilor constatate la regimul circulației rutiere.

Au fost aplicate 126 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute în vederea suspendării 27 de permise de conducere.

48  dintre abaterile comise de conducătorii auto au fost la regimul legal de viteză, 16 dintre cei care au apăsat prea mult pedala de accelerație fiind nevoiți să predea permisele pentru următoarele 90 de zile.

Tot ieri, polițiștii rutieri au reținut alte 11 permise de conducere pentru nerespectarea priorităţii de trecere (3), pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare (3), pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (4), nerespectarea semnificaţiei culorii roşie a semaforului (1).

Totodată, 13 pietoni au fost la rândul lor atenţionaţi cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie în calitate de participanţi la trafic.

De asemenea, au fost întocmite două dosare penale sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Protagoniștii au fost doi șoferi de 47, respectiv 49 de an, în cazul cărora etilotestul a indicat valorile de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

Ce recomandări au polițiștii pentru conducătorii auto și pentru motocicliști 

 

„Stimaţi conducători auto - Atenţie la motociclişti!

 

În fiecare an, odată cu înregistrarea unor creșteri ale valorilor de temperatură, creşte şi numărul motocicletelor sau bicicletelor aflate pe drumurile publice, acestea devenind rapid o alternativă practică de deplasare. Prin urmare, este necesară şi o mărire a atenţiei distributive în trafic pentru „acomodarea” cu aceste categorii de participanţi. Unii conducători auto nu sunt obişnuiţi să vadă foarte des în trafic motocicletele, aşa că nu apreciază corect distanţa la care se află acestea sau viteza lor de deplasare, ori, în cele mai nefericite cazuri, nu le observă.

Aşadar, recomandăm atenţie sporită şoferilor la efectuarea depăşirilor, la schimbarea direcţiei de mers sau la plecarea de pe loc!”, transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău.

 

Pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite, poliţia mai recomandă:„ Înainte de a deschide portierele, asiguraţi-vă că din spate nu trece o motocicletă, acest lucru fiind valabil şi pentru pasagerii din vehiculul condus de dumneavoastră! Atenţie sporită la schimbarea direcţiei de mers. Oricând din spate sau din faţă poate apărea un motociclist! La plecarea de pe loc, asiguraţi-vă că nu puneţi în pericol siguranţa deplasării unui motociclist! Atunci când sunteţi depăşit, nu măriţi viteza de deplasare şi circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta drumului.”

 

Ce recomandări are Poliţia pentru motociclişti

 

Evitaţi accelerările excesive şi nu depăşiţi limitele legale de viteză!

Evitaţi deplasarea între benzile de circulaţie!

Purtaţi atât dumneavoastră cât şi pasagerul care vă însoţeşte căşti de protecţie omologate!

Nu conduceţi în timp ce va aflaţi sub influenta băuturilor alcoolice!

Nu faceţi "slalom" printre autovehiculele aflate în mişcare!

Asiguraţi-vă că dispuneţi de spaţiu de frânare suficient!