Polițiștii buzoieni au donat sânge pentru o colegă din Teleorman încercată de o boală nemiloasă

Miercuri, 13 mai, polițiști buzoieni de la mai multe structuri profesionale au mers la Centrul de Transfuzii Sanguine Buzău și au donat sânge necesar unei colege din Teleorman care a primit recent un diagnostic necruțător. „Noi am fost doar 40 de polițiști, cu siguranță e nevoie de mai mult și, prin generozitatea dumneavoastră, a tuturor, putem influența vital cursul celor aflați în situația colegei noastre de la Teleorman, Andreea. Recomandăm tuturor celor cărora sănătatea le permite să doneze sânge pentru cei a căror sănătate este în impas! *P. S. Astăzi este și ziua de naștere a colegei noastre, așa că îi transmitem La mulți ani și toate urările de bine!”, au transmis reprezentanții IPJ Buzău.

Povestea tinerei polițiste din Teleorman a fost relatată de Corpul Național al Polițiștilor: „Fii tu eroul Andreei! Andreea și Ovidiu sunt o familie de polițiști, se cunosc de când au finalizat studiile la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina. Amândoi sunt din Olt, iar la repartiție au optat pentru IPJ Teleorman, fără să știe că peste câțiva ani vor o familie. După puțin timp s-au cunoscut la o cercetare la fața locului, el fiind criminalist, iar ea agent de ordine publică. În scurt timp și-au unit destinele și viața a evoluat firesc, rând pe rând venind toate: casa, mașina, copii, întâi Andrei, voinicul cel mare, iar apoi prâslea, Vlăduț. Totul părea că decurge normal și ce poate mai frumos decât să vezi o familie fericită? Într-o dimineață, acum două săptămâni, Andreea s-a trezit cu gâtul umflat și a realizat că nu este ceva în regulă, când a vrut să se dea jos din pat, simțindu-se slăbită. Ovidiu, soțul ei, care o știa o persoană energică a întrebat-o ce s-a întâmplat. Nu știa ce să-i răspundă. A plecat spre medic repetându-și în gând ”Doamne, să nu fie COVID!”.

După mai multe analize ale medicului de familie, acesta i-a transmis că trebuie să meargă la București la spital. Tot mai îngrijorată, și-a lăsat copii în grija unor prieteni și a plecat împreună cu soțul la Spitalul Fundeni, unde avea trimiterea. Aici diagnosticul a picat ca un trăsnet <leucemie mieloidă acută>. Ce faci când primești un astfel de diagnostic? Imediat gândul îți zboară la copii, la familie! Nu mai auzi tratamentul recomandat de medic, totul ți se pare că se derulează ca într-un film, vezi secvențe din viață, tortul celui mare când a împlinit 7 ani ori surâsul copilului celui mic când l-ai ținut în brațe prima dată. Te trezește medicul care îți spune pe un ton mai ridicat: „Andreea ai nevoie de sânge! Sună-ți colegii! De mâine începem tratamentul!“ Aceasta ar povestea Andreei, agent de poliție la IPJ Teleorman. Toți cei care vreți să o ajutați nu aveți altceva de făcut decât să mergeți la primul Centru de Transfuzii și să donați sânge, menționând că o faceți pentru Sandu Andreea Elena, internată pe secția de hematologie a Spitalului Clinic Fundeni!“.