În ziua de 7 mai, poliţiştii au continuat activităţile pe linia de prevenire şi combatere a delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialelor lemnoase.

Poliţiştii de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu repezentanţi silvici, au desfăşurat activităţi de verificare a operatorilor economici de profil, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură a prejudicia fondul forestier. În urma verificărilor efectuate în registrul de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de materiale lemnoase, modul de completare şi eliberare a avizelor de însoţire a materialelor lemnoase precum şi diferenţele dintre stocurile scriptice şi faptice ale materialelor lemnoase, în cazul unui operator economic au fost constatate nereguli privind modul de completare şi eliberare a avizelor de însoţire a materialelor lemnoase.

În cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice cu amendă de 10.000 de lei.

Totodată a fost dispusă măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos, aproximativ 27 mc.