În ziua de 5 mai, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Grebănu au depistat principalul bănuit în cazul unui furt din anexa unei locuințe, un bărbat de 32 de ani, din comuna Valea Salciei.                   

Bărbatul este bănuit că, în perioada 10-15 aprilie, ar fi sustras mai multe unelte electrice de uz gospodăresc şi bunuri alimentare din anexa unei locuinţe din comuna Valea Salciei, care nu era locuită.

Sesizarea a fost făcută în data de 15 aprilie de către mama proprietarului, persoana care avea grijă de locuinţa bărbatului de 43 de ani.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bănuitul ar fi pătruns în anexa locuinţei prin forţarea uşii de acces şi ar fi sustras bunuri.

Prejudiciul a fost estimat de partea vătămată la 2.500 de lei.

Poliţiştii au recuperat în procent de 70% bunurile sustrase şi le-au restituit păgubitului.

În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 

 Un alt caz care s-a petrecut tot în data de 5 mai este cel al  unui tânăr de 19 ani din comuna Scutelnici, de asemenea, bănuit de furt.

Poliţişti din cadrul Postului de poliţie Scutelnici au depistat principalul bănuit în cazul unui furt, un tânăr de 19 ani, din comuna Scutelnici, care este bănuit că, în noaptea de 29 februarie/1 martie, ar fi sustras o sumă de bani dintr-un automat de cafea amplasat pe raza comunei Scutelnici.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că tânărul ar fi forţat uşa automatului, iar din interiorul acestuia ar fi sustras împachetatorul de bani, ce conținea suma de 200 lei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt” în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.