În perioada 01-03 mai a.c., peste 270 de polițiști au acționat zilnic pentru siguranța comunității/ Au fost organizate 17 acțiuni punctuale la nivelul județului și au fost aplicate peste 800 de sancțiuni contravenționale

 

 În weekendul prelungit ocazionat de ziua de 1 Mai, polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, împreună cu reprezentanți din cadrul Poliţiei Locale şi Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, însoțiți de militari, au continuat activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dar și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de orice natură.

În perioada 01-03 mai, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi în medie, zilnic, aproximativ 270 de poliţişti.

Astfel, au fost organizate 17 acțiuni punctuale iar în urma activităților desfășurate au fost verificate peste 2800 de persoane privind modul în care acestea respectă măsurile de limitare a deplasării/circulației între localități și au fost verificate 163 de societăți comerciale cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.

Din totalul de 810 de sancțiuni contravenționale, 254 au fost aplicate în situațiile în care au fost constatate încălcări ale prevederilor ordonanțelor militare, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de peste 880.000 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2846 lei.

În cadrul activităților desfășurate în trafic polițiștii au reținut 64 de premise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost demarate cercetări în cazul a 49 de infracțiuni sesizate, din care 12 contra persoanei, 13 contra patrimoniului, 14 infracțiuni la regimul circulației și 10 de altă natură.

În intervalul de referință polițiștii au intervenit la 195 de evenimente, din care 149 sesizate prin intermediul apelului unic de urgență 112.

Autoritățile vor continua activitățile pe această linie și în perioada următoare, polițiștii vor acționa în sistem integrat pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și reamintesc faptul că starea de urgență este încă în vigoare iar prevederile ordonanțelor militare trebuie respectate!