Mobilizare de forţe în linia întâi pentru înlăturarea stării de pericol/ Polițiștii au depistat o persoană diagnosticată cu SARS-COV-2, care ar fi părăsit unitatea medicală unde se afla internat, fără încuviințarea cadrelor medicale

În seara de 29 aprilie a.c., polițiștii buzoieni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 34 de ani, din Vrancea, a părăsit în cursul zilei incinta unității medicale de pe raza municipiului București, fără încuviințarea cadrelor medicale, unde se afla internat cu diagnosticul SARS-COV-2.

Imediat după primirea sesizării, persoana a fost dată în consemn tuturor polițiștilor din teren, iar efectivele de ordine publică au fost mobilizate pe teritoriului întregului județ, fiind constituite inclusiv filtre în zonele de tranzit în vederea depistării în trafic a bărbatului.

În jurul orei 21.00, persoana căutată a fost depistată de polițiștii buzoieni pe DN2E85, în localitatea Oreavul, în timp ce se deplasa cu un autoturism ce efectua servicii de taximetrie pe direcția București-Vrancea.

Autoturismul a fost blocat în trafic, iar ocupanții mașinii au fost atenționați să rămână în autoturism, timp în care polițiștii au asigurat zona până la sosirea echipajelor suplimentare în vederea escortării.

Ulterior, autoturismul a fost condus către Vrancea de echipajele de poliție din Buzău și Vrancea, prin încadrarea în trafic a autoturismului până la destinație.

Cele două persoane, bărbatul căutat, respectiv șoferul autoturismului, un bucureștean de 46 de ani, au fost predați echipajului I.S.U. Vrancea pentru intervenție procedurală în vederea înlăturării stării de pericol.