În legătură cu imaginile apărute în spațiul public în care se făcea referire la posibile fapte din comuna Pârscov, înregistrare video în care doi bărbați proferau injurii și amenințări, Compartimentul Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău este împuternicit să facă următoarele precizări:

 „Din verificări a reieșit că filmarea a fost făcută în data de 20 aprilie a.c., la domiciliul a doi bărbați care apar în înregistrare, în vârstă de 36 ani, respectiv 37 ani, din comuna Pârscov, când cei doi ar fi invitat la domiciliu mai multe rude și prieteni.

Având în vedere că cei doi bărbați adresau amenințări cu acte de violență și îndemnau la agresiuni bazate inclusiv pe discriminare rasială, polițiștii Secției de poliției rurală Pârscov s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și incitare la ură sau discriminare, fapte prevăzute și pedepsite de art.206, respectiv art.369 din Codul Penal, cercetările fiind continuate sub coordonarea parchetului.

 Totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare persoanelor care se aflau la acel moment la domiciliul celor doi bărbați, fără a-și putea justifica prezența.

Precizăm că la aceeași dată la care s-a făcut înregistrarea video, polițiștii au fost solicitați să intervină pentru că la acest imobil din comuna Pârscov se aude muzica la un volum foarte mare, fiind tulburată în acest fel liniștea publică.

Imediat după primirea sesizării, polițiștii au sancționat proprietarul locuinței pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială așa cum sunt prevăzute de Legea 61/1991, au pus în vedere bărbatului remedierea celor ce făceau obiectul sesizării, acesta conformându-se de îndată.

Polițiștii reamintesc cetățenilor de necesitatea respectării prevederilor ordonanțelor militare pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 și subliniază că respectarea legii este o obligație, nu o opțiune”.

RESPECTAȚI LEGEA! ESTE OBLIGAȚIE, NU OPȚIUNE!