În cursul zilei de 21 aprilie, peste 90 de polițiști au acționat pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă. Acțiunea de amploare s-a desfășurat pe raza municipiilor

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor de deplasare în cazul a peste 1300 de persoane şi au fost prite în trafic pentru verificare peste 480 de autoturisme.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 87.520 de lei.

Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 61 au fost pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare, 16 pentru abateri la Codul Rutier, 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire sociale și restul pentru abateri la alte acte normative. 

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm să luaţi în considerare doar informaţiile din surse oficiale. Polițiștii vor fi în continuare prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile ordonanţelor militare.