Peste 270 de polițiști, polițiști locali, jandarmi și militari angrenați în activități de control și verificare

 

În perioada 03-05 aprilie, în cadrul acțiunilor de amploare desfășurate pe raza municipiului Buzău, orașelor Nehoiu, Pătârlagele, Pogoanele și secțiilor de poliție rurală arondate, peste 270 de polițiști, sprijiniți de polițiști locali, jandarmi și militari au acționat pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă.

Astfel, forțele de ordine au acționat în vederea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, precum și a celor referitoare la circulația persoanelor.

Au fost controlate în trafic aproximativ 800 de autovehicule și legitimate peste 1500 de persoane.

Peste 950 dintre persoanele aflate în autoizolare la domiciliu au fost controlate de polițiști. În cazul a două persoane s-a impus aplicarea de sancțiuni contravenționale, fiind informată și autoritatea competentă.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, fiind controlate 26 de societăți comerciale.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 174 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora depășind 299.000 lei.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare (144), pentru nerespectarea regulilor privind circulația rutieră (20), pentru nereguli prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice (5), pentru abateri la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială(2), pentru nereguli privind Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite(2), dar și pentru abateri la alte acte normative.

Pe raza județului Buzău, echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali acționează permanent pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

 

Exemplu:

 

Poliţiştii buzoieni au depistat un tânăr doljean urmărit la nivel internaţional pentru furt

 

În timpul acțiunilor cu forțe mărite desfășurate pe raza municipiului Buzău, la data de 03 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliției municipiului Buzău, împreună cu polițiști de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au depistat un tânăr de 20 de ani din Dolj pe numele căruia era emis un mandat european de arestare.

Autorităţile judiciare din Italia au emis în data de 18 decembrie 2018 mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt pe teritoriul acestui stat.

Poliţiştii au depistat persoana pe raza municipiului Buzău și i-au adus la cunoştinţă semnalarea introdusă pe numele său în Sistemul Informatic Schengen. Având în vedere că, în ziua precedentă, tânărul intrase în contact cu o persoană în cazul căreia se impunea izolarea la domiciliu, polițiștii au informat instituția competentă, care a dispus izolarea acestuia pentru 14 zile.

Ulterior, buzoianul urmează a fi prezentat procurorului competent pentru soluţionarea cauzei din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, urmând să fie demarată procedura pentru judecarea cererii de extrădare către autorităţile judiciare din Italia.