Imnul României „Deşteaptă-te, române!” a răsunat sâmbătă de pe autospecialele MAI, de la ora 17 şi de la ora 21. A fost un gest al polițiștilor de mulţumire pentru cei care respectă carantina. Potrivit Sindicatului Poliţiştilor Europol, demersul aparţine Centrului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar ordinul în acest sens a fost dat de ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela. „În semn de mulţumire pentru românii care respectă carantina şi stau acasă, poliţiştii vor difuza, în toată ţara, la ora 17.00, imnul României în megafoanele rampelor de pe autospecialele de poliţie”, au anunţat sindicaliştii Europol.

Ordinul a fost dat  de ministrul Internelor, și prevede difuzarea imnului naţional din maşinile Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei Române, în zilele de sâmbătă şi duminică, la ora 17 şi 21, pe toată perioada stării de urgenţă.

Imnul va difuzat prin sistemele de avertizare acustică ale autospecialelor din dotarea ministerului de interne. Conform ordinului de ministru vor difuzate primele trei strofe din„Deşteaptă-te, române!”. Ordinul prevede şi implicarea şefilor de structuri ale MAI pentru a asigura „pregătirea tehnică a autospecialelor, astfel încât mesajul sonor să e redat corect, cu claritate şi la intensitate adecvată”.