Peste 400 de poliţişti au acţionat în ultimele 24 de ore pentru prevenirea şi gestionarea incidentelor cauzate de fenomenele meteorologice care au afectat judeţul.

                   Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au participat alături de celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne la misiunile de salvare a persoanelor aflate în dificultate.

 

          În ultimele 24 de ore, peste 400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău cu 150 de autospeciale au fost angrenaţi în misiuni de supraveghere şi dirijare a traficului rutier şi de intervenţie pentru prevenirea incidentelor ori de limitare a efectelor evenimentelor cauzate de fenomenele meteorologice care au afectat judeţul.

Poliţiştii, împreună cu celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, au desfăşurat activităţi în filtrele instituite în trafic, precum şi în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică.

                   Din dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, efectivele care acţionau în teren până la emiterea avertizării COD ROŞU au fost suplimentate cu poliţişti de la toate structurile şi subunităţile.

Poliţiştii au executat patrulări pe tronsoanele de drum care au fost închise circulaţiei pentru verificarea acestora şi acordarea sprijinului necesar repunerii în trafic a autovehiculelor şi salvarea persoanelor.

Astfel, poliștii buzoieni aflati la datorie au intervenit pentru salvarea persoanelor în următoarele cazuri:

 

DN2B–loc. C.A.Rosetti, 4 persoane aflate într-un autovehicul care a rămas fără combustibil;

DN2B-pe raza jud. Brăila, la limita cu jud. Buzău - 11 persoane aflate într-un microbuz care a derapat;

DN2C-pe raza loc. Padina, o persoană aflată într-un autovehicul care a derapat;

DC5-com. Valcelele - 3 persoane aflate într-un autovehicul care nu a mai putut înainta din cauza lipsei vizibilității;

DJ 203 I-între loc. Cotorca și Lipănescu, o persoană aflată într-un autovehicul care nu putea înainta din  cauza unui copac căzut pe partea carosabilă;

DJ203M -între loc. Lunca si Bălteni, o persoană aflată într-un autovehicul care înainta foarte greu pe fondul vizibilității reduse;

DJ 203 K-între localitățile Mosesti și Robeasca, două persoane aflate într-un autovehicul care nu mai putea înainta, din cauza vizibilității scăzute;

DJ 203 K-între localitățile Mosesti și Robeasca, șase persoane aflate într-un autovehicul care nu mai putea înainta, din cauzaprecipitațiilor sub formă de zăpadă.

 

Toate persoanele au fost preluate de polițiștii aflați în intervenții și, cu sprijinul autorităților locale, au fost adăpostite în spațiile puse la dispoziție de către acestea.

De asemenea, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au intervenit sau au acordat sprijin și reprezentanţilor celorlalte forţe angrenate în misiuni de salvare.

 

Condițiile meteorologice nefavorabile se mențin și astăzi, așa că, pentru prevenirea evenimentelor nedorite, polițiștii buzoieni vă recomandă:

 

Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populației să evite deplasările cu autovehiculele. Dacă totuși trebuie să porniți la drum, lăsați acasă persoanele care ar putea fi expuse unui risc mai mare în cazul unor evenimente nedorite (copii, bătrâni, femei însărcinate, persoane cu afecțiuni medicale). Asigurați-vă că aveți combustibil suficient, nu strică o pătură și câteva haine groase de rezervă.

Interesați-vă de starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, de restricțiile instituite și nu uitați că trebuie să respectați cu strictețe indicațiile agenților rutieri întâlniți în trafic. Aceștia acționeayă pentru siguranța dumneavoastră.

să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului, pentru a nu fi loviți de obiecte (crengi de copaci, porțiuni de tablă) purtate de vânt.

Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.