În această dimineață, în orașul Buzău, polițiștii au descins la o grupare acuzată de înșelăciune, fals și uz de fals. Este vorba despre indivizi care își căutau victimele pe site-ul burselor de transport și care în decursul a șapte luni de activitate infracțională au provocat un prejudiciu estimat în această fază a anchetei la 60.000 lei.


Este vorba despre trei trei percheziții domiciliare într-un dosar cu mai multe părți vătămate efectuate de ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în care sunt derulate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals și uz de fals.

"Faptele au fost comise în perioada septembrie 2019- ianuarie 2020 prin interpunerea pe site-ul burselor de transport în locul transportatorilor/ cumpărătorilor și deturnarea sumelor de bani în contul unor societăți fantomă. Prejudiciul este estimat la acest moment la peste 60 000 lei", transmite ofițerul de presă a IPJ Buzău, Anne Marie Vrapciu.

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar sunt vizate mai multe persoane, care foloseau metoda cunoscută ca ”metoda intermediarului”. Acestea găseau pe diverse site-uri persoane care căutau servicii de transport şi apoi căutau o firmă pe bursele de transport, dându-se drept clienţi. Odată ce obţineau de la firma reală de transport de pe bursa transportatorilor o factură pentru plata serviciilor solicitate, editau factura, schimbând contul în care ar fi urmat să fie viraţi banii pentru serviciul prestat cu contul unei societăţi fantomă. Mai departe, serviciile de transport către clientul real erau prestate de firma fantomă, costul acestora ajungând însă în contul fictiv, nefiind fiscalizaţi.