Poliţiştii buzoieni au fost la datorie în minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Naşterii Domnului pentru ca fiecare comunitate să se bucure în linişte şi siguranţă de această sărbătoare.

Structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost mobilizate în zilele de Crăciun pentru a asigura liniștea publică și pentru a interveni rapid în sprijinul cetățenilor în cazul unor situații de risc.

În cele şase zile de minivacanță, peste 200 de polițiști au acționat, în medie, zilnic, pentru menținerea ordinii publice pe raza întregului județ.

Patrulele de ordine și siguranță publică au intervenit la 397 de sesizări din partea cetățenilor, dintre care 320 primite prin S.N.U.A.U. 112.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost sesizate 72 de infracţiuni, iar 13 persoane au fost surprinse în flagrant delict şi au fost aplicate 569 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 211.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri constând în articole pirotehnice și material lemnos.

171 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 43.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru abaterile la regimul circulației pe drumurile publice, polițiștii cu atribuţii pe linie rutieră au  aplicat peste 330 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 150.000 de lei.

Aparatele radar au acţionat zilnic pe drumurile din judeţ, fiind constatate 109 de situaţii de încălcare a regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 50 de permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

În perioada următoare, polițiștii buzoieni vor continua și vor intensifica acțiunile desfășurate pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în județ.