Luni, 12 august, în jurul orei 09.00, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au fost sesizaţi de o femeie de 57 de ani din mun. Buzău, cu privire la faptul în urmă cu aproximativ o jumătate de oră îi fusese sustras portofelul.

Femeia a menţionat că, în timp ce se afla la cumpărături în zona unei societăţi comerciale, l-a scos din geantă şi l-a uitat pe o etajeră, fără a putea preciza cu exactitate locul.  

În urma investigaţiilor şi pe baza semnalmentelor oferite de partea vătămată, echipajul de poliţie a reuşit să identifice la scurt timp de la săvârşirea furtului principala bănuită, o buzoiancă de 57 de ani.

Poliţiştii au efectuat controlul bagajelor bănuitei şi au găsit portofelul buzoiencei păgubite.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi predat persoanei vătămate, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Ce recomandări au polițiștii

-evitaţi să citiţi sau să vă jucaţi pe telefonul mobil în mijloacele de transport în comun;

-dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, schimbaţi-vă imediat locul;

-feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii pentru a plăti cumpărăturile;

-nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor sau în buzunarul exterior al hainei sau poşetei;

-manifestaţi prudenţă faţă de persoanele care vă abordează sub diferite pretexte sau încearcă să vă distragă atenţia; păstraţi o distanţă care să vă ofere siguranţă;

-purtaţi poşeta/borseta în faţă, lipită de corp, protejată de unul dintre braţe;

-fiţi atenţi la ce se întâmplă în jur, mai ales atunci când vă aflaţi în locuri sau situaţii noi!