În perioada 13-19 mai, polițiștii buzoieni desfășoară acţiuni de prevenire a accidentelor de circulaţie în care pot fi implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane şi mărfuri, precum şi de verificare a legalităţii derulării unor astfel de transporturi.  O astfel de acțiune a avut loc astăzi, 16 mai, în intervalul orar 07.00 – 10.00,  când poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Buzău împreună cu efective de ordine publică au acţionat pe raza judeţului pe linia verificării modului în care sunt respectate prevederile legale de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi mărfuri.

Pe perioada desfăşurării acţiunii au fost oprite pentru verificări aproximativ 100 de autovehicule, dintre care 72 de transport marfă şi peste 20 de transport public de persoane.

Au fost constatate o serie de nereguli fapt pentru care polițiștii au  aplicat “43 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile puvlice (37), la H.G. 1373/2008 privind reglementarea furnizarii si transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din Romania (3), la O.G. nr.37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora (2) şi la H.G. nr.69/2012 privind transporturile rutiere (una). Totodată au fost reţinute trei permise de conducere, două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi unul pentru nerespectarea regimului legal de viteză”, transmite Biroul de presă al IPJ Buzău.

Acţiunea s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Activităţile, coordonate la nivel naţional de ofiţerii specialişti ai Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR vor continua potrivit calendarului şi vizează prevenirea accidentelor rutiere produse, în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.