Un echipament modern a fost montat pe o autospecială  a Jandarmeriei îi ajută pe oamenii legii să comunice la distanţă chiar şi atunci când  se află în zone greu accesibile, în zone fără semnal de telefonie mobilă.

Este vorba despre un centru mobil de comunicaţii şi monitorizare video. „Suntem în punct de a operaţionaliza - şi aş aprecia că în procent de 90% suntem aproape finalizaţi - ,un proiect care vizează intervenţia pentru situaţii de urgenţă combinate. E vorba de amenajarea şi dotarea unui centru de comunicaţii mobil. Este o autospecială, un transporter pe care sunt montate mai multe echipamente de resortul IT – comunicaţii şi informatică -, care permite deplasarea rapidă în teren ”, a declarat şeful IJJ Buzău, locotenent colonel Virgil Cueru. 

 De asemenea, camera video care se află montată pe acest centru de comandă este foarte performantă şi permite oamenilor legii să observe în detaliu un obiect de la o distanţă de un kilometru, aparatură foarte necesară, de altfel, în cazul misiunilor de căutare a persoanelor dispărute.”Este dotată cu un dispozitiv  cu o cameră cu posibilitate de filmare pe 350 de grade. Ca şi specificaţii tehnice le-am conceput, în urma discuţiilor în comitetul de situaţii de urgenţă astfel încât să permită observarea de la distanţă de la animale sălbatice, căutarea unei persoane rătăcite pe un munte, în situaţiile cu care noi ne-am confruntat pe parcursul anului”, a precizat locotenent colonel Virgil Cueru, şeful IJJ Buzău.

La  dotarea cu noul echipament  util în misiunile tuturor structurilor MAI de pe raza judeţului Buzău, după cum a menţionat şeful IJJ Buzău, Virgil Cueru, care a spus că „deserveşte practic orice structură a Ministerului de Interne de pe raza judeţului Buzău, începând de la Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă, care sunt titularii de misiuni şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie”,o contribuţie importantă a avut-o Consiliul Judeţean Buzău.