În ziua de 1 noiembrie poliţişti din cadrul Serviciului Rutier şi Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Buzău au oprit în trafic pentru control peste 80 de autovehicule. Acțiunea a urmărit verificarea autovehiculelor pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale vehiculelor.

Ce au urmărit polițiștii.

Poliţiştii au verificat modul în care sunt respectate prevederile O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi ale Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Au fost depistate și probleme majore pentru care  au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 6.000 lei. 

Care au fost cele mai multe nereguli.

Din totalul sancţiunilor, 24  au vizat nerespectarea obligaţiilor legale privind starea tehnică a autovehiculelor sau valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, ocazie cu care au fost reţinute şi 12 certificate de înmatriculare, iar celelalte 46 fiind abateri la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au reţinut şi două autorizaţii taxi pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.