"Lovitura" celor șapte hoți a fost filmată

Şapte  bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 45 de ani, au fost reținuți, după ce, în noaptea de luni spre marți, au fost  prinși de polițiștii din Ilfov și Buzău, la scurt timp după ce au furat laptopuri, telefoane și alte gadgeturi, în valoare de circa 50 de mii de euro dintr-un tir, aflat în mers. Gruparea era în atenția polițiștilor din luna august 2018.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Ilfov, agent sef Ciprian Romanescu, cei şapte bărbați ar fi urmărit un TIR care se deplasa de la București spre Chișinău, iar în oraşele Focșani și Râmnicu Sărat ar fi pătruns în TIR de unde ar fi furat telefoane mobile, laptopuri și alte obiecte electrocasnice, estimate la valoarea de 50 de mii de euro. Cei şapte bărbați au fost prinși la scurt timp după comiterea faptei, pe centura municipiului Buzău, de către polițiștii de la Investigații Criminale Ilfov, sprijiniți de polițiștii din Buzău.

Ultima lovitură a celor şapte hoți a fost filmată. În imagini se vede cum unul dintre ei a urcat, prin trapă, pe maşina aflată în mers. De acolo, s-a prins de camionul încărcat cu electronice şi electrocasnice. Ca măsură de siguranţă, un alt autoturism al hoţilor mergea, cu viteză constantă, în faţa tirului.

În maşinile hoţilor, două autoturisme şi o dubă, polițiștii au găsite mai multe cutii cu laptopuri, telefoane mobile şi electrocasnice. Alături de acestea ar fi fost confiscată şi o sabie.

După ce au fost prinși pe șoseaua de centură a Buzăului, suspecții au fost duşi la sediul IPJ Ilfov, pentru audieri.

 Persoanele respective sunt bănuite de furt calificat. Cei şapte au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în acest moment sunt propuși magistraților cu măsuri legale.