Astăzi, la Beceni, a avut loc dezvelirea unei plăci comemorative pe care au fost inscripționate numele celor aproape 600 de eroi din localitate căzuți în perioada cuprinsă între Războiul de Independență al României și cel de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul aceluiași eveniment, primarul comunei, Dumitru Constantin, a înmânat diplome și medalii mai multor cetățeni din Beceni care au avut de-a lungul timpului o contribuție deosebită la dezvoltarea culturală și spirituală a comunității, precum și ultimului veteran de război în viață din această localitate.

Prefectul Carmen Ichim, împreună cu alte oficialități ale județului, parlamentari buzoieni și sute de localnici au participat astăzi, în comuna Beceni, la acest eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri.

Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, a felicitat autoritățile locale ale comunei pentru inițiativa de a-și omagia în acest fel eroii și a spus că, prin astfel de manifestări de suflet, pilda oferită de cei ce s-au sacrificat pentru edificarea României de astăzi va rămâne veșnic vie în inimile noastre.

Ultima parte a evenimentului de la Beceni a aparținut minunaților copii de la școala din localitate, care au interpretat câteva dintre cele mai îndrăgite cântece patriotice românești, cei prezenți prinzându-se pe loc în horă.