În noaptea de 21 spre 22 noiembrie, în intervalul orar 23.00 – 03.00, Poliția a organizat o acţiune pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului.

 Poliţiştii au efectuat controale la 98 de obiective, ocazie cu care au fost verificaţi 109 agenţi de pază. 16 dintre ei au fost prinși în „offside”, împotriva lor fiind luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 Lucrurile au stat cam aşa: trei dintre agenţii de pază verificaţi de poliţişti au fost depistaţi băuţi în timpul serviciului, aparatele etilotest indicând concentraţii alcoolice de 0,86 mg/l, 0,13 mg/l şi 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Unul dintre ei, un bărbat de 42 de ani din comuna Gura Teghii, se afla la a doua abatere în ultimele 6 luni şi avea o concentraţie alcoolică de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, drept pentru care i-a fost retras atestatul de pază.

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă, poliţiştii vor continua activităţile în acest domeniu.