În perioada 16 - 22  se desfășoară  proiectul ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

În cadrul acestui proiect, la data de 21 septembrie a.c., polițiștii rutieri buzoieni au desfășurat acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

 Prin activitățile derulate, s-a urmărit combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, purtarea centurii de siguranță, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, vă recomandăm:

 

– Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

 

– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

 

– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!

 

– Nu conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor!

 

– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

 

Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui și a unei adrese de e-mail validă, la secțiunea Pledge, pe site-ul www.roadpolsafetydays.eu.