Aproximativ 280 de poliţişti au acţionat zilnic în sistem integrat, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică / Poliţiştii buzoieni au constatat în flagrant delict 14 infracţiuni şi au aplicat 1150 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 26 noiembrie – 01 decembrie, peste 280 de polițiști buzoieni au fost angrenați în misiuni de menţinere a climatului de siguranţă publică, prin acţiunile derulate în această perioadă urmărindu-se şi asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente la semnalarea vreunui incident sau ori de câte ori situaţia a impus, dar și monitorizarea respectărilor măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Activitățile s-au derulat în sistem integrat, cu participarea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul și siguranței publice. Polițiștii au fost sprijiniți în cadrul activităților de efectivele jandarmeriei buzoiene.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea ilegalităților de orice natură ce s-ar fi putut comite în această perioadă, inclusiv pentru prevenirea evenimentelor rutiere.    

Astfel, zilnic, peste 280 de polițiști au fost la datorie, pe raza întregului județ. Aceştia au intervenit la aproximativ 200 de evenimente, majoritatea sesizate prin S.N.U.A.U. 112.

În această perioadă au fost organizate 23 de acţiuni punctuale cu efective mărite pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional de orice natură.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 1150 de sancțiuni contravenționale, dintre care 98 pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Valoare totală a sancţiunilor a fost de 437.245 de lei.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru fluidizarea traficului, peste 210 poliţişti rutieri au acţionat  pe drumurile din judeţ.

Au fost reţinute 77 de permise de conducere auto, fiind retrase şi 14 certificate de înmatriculare.

În total, în urma activităţilor desfăşurate în această perioadă, poliţiştii buzoieni au constatat în flagrant delict 14 infracţiuni.

În continuare, polițiștii buzoieni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

 

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecție, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum și a celorlalte norme legale în domeniul ordinii și liniștii publice și a circulației pe drumurile publice.

 

 Exemple:

 

 În ziua de 27 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Buzău s-au sesizat din oficiu că pe raza municipiul Buzău, are loc o adunare religioasă în contextul decesului unei persoane.

În urma activităților desfășurate, a fost identificat fiul persoanei decedatei, a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenire și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, privind organizarea de procesiune fără a respecta normele sanitare de protecție  și, totodată,  i s-a pus în vedere să ia toate măsurile necesare pentru respectarea legislației în vigoare, atât în ceea ce privește ordinea publică și siguranța rutieră, cât și legislația referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ziua 29 noiembrie a.c., în timpul desfășurării activităților în sistem integrat, poliţiştii au depistat un tânăr de 25 de ani, din Pârscov, care a prezentat certificat în format digital aparținând altei persoane, folosindu-se de acesta pentru a i se permite accesul în incinta unui cazino.

Poliţiştii au demarat cercetări sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de „fals privind identitatea” și „uz de fals”.