Peste 50 de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Buzău împreună cu poliţişti rutieri din cadrul inspectoratelor de poliție județene Vrancea, respectiv Prahova, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au organizat şi desfăşurat o acţiune în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

Ei  au acţionat cu 14 aparate radar, pentru depistarea și scoaterea din trafic a conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, precum şi a celor care nu respectă legislaţia rutieră.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au aplicat 110 sancţiuni contravenţionale şi au constatat 2 infracţiuni la regimul rutier.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce36 de permise de conducere, dintre care 12 pentru depăşirea vitezei corespunzătoare segmentului de drum cu peste 50 km/h.

Totodată, polițiștii au retras un certificat de înmatriculare şi 2 plăcuţe cu numere de înmatriculare.

Activităţile poliţiştilor în acest domeniu vor continua, în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră.

ATENŢIE!

Poliţiştii buzoieni reamintesc şoferilor că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe drumurile naţionale europene este de 100 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei).

De asemenea, se va suspenda exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.