În data de 17 aprilie, poliţişti din cadrul Secției de poliţie rurală Grebănu au desfăşurat pe raza de competenţă mai multe activităţi de control în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor ilegale ce pot afecta fondul forestier.

În cadrul verificărilor, poliţiştii au oprit pentru control pe DJ203H, în localitatea Topliceni, o autoutilitară încărcată cu material lemnos.

Poliţiştii au constatat că şoferul – un bărbat de 29 de ani, din Buda, transporta lemn de foc fag, fără a avea aviz de însoțire, așa cum prevede legislația în vigoare.

Tot sâmbătă, un alt șofer în vârstă de 21 de ani, din Vrancea, a fost oprit de polițiști, în timp ce transporta lemn de foc, din specia fag, pe raza aceleiași localități. Bărbatul a arătat polițiștilor un aviz de însoțire, care însă documentul prezenta neconcordanțe din punct de vedere cantitativ cu materalul lemnos transportat.

Cei doi bărbați au fost sancţionați contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

În ambele situaţii materialul lemnos - peste 5 mc a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.