Polițiștii, însoțiți de jandarmi, au descins în mai multe locații din județ unde erau în desfășurare evenimente de familie și au aplicat amenzi de câteva mii de lei; zeci de petrecăreți trimiși acasă.

Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au descins la un restaurant din municipiul Râmnicu Sărat unde era în desfășurare o petrecere după o cununie, la care participau aproximativ 20 de persoane.

Având în vedere regulile instituite și interdicția organizării de astfel de evenimente în contextul pandemiei, polițiștii au identificat reprezentantul localului și organizatorul evenimentului, cărora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 1500 de lei, conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea interdicțiilor privind organizarea de evenimente. Toate persoanele participante au fost legitimate și sancționate contravențional.

În aceeași zi, polițiștii au identificat o altă societate comercială, aflată pe raza localității Vadu Pașii,

unde nu se respectau prevederile Legii 55/2020. Este vorba despre același club în cazul căruia polițiștii de la Secția de Poliție Mărăcineni s-au sesizat și au aplicat amenzi după organizarea unei petreceri care a avut loc sâmbăta trecută. Patronul societăţii a fost din nou sancţionat contravenţional cu amenda de 2000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au identificat 22 de persoane care participau la o petrecere de botez într-un salon de evenimente de pe Șoseaua Spătarului, redenumită Șoseaua București, din municipiul reședință de județ. Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale organizatorului evenimentului și administratorului societății în valoare totală de 3000 de lei, dar și altor 7 participanți.

Urmare intervențiilor, petrecerile au fost întrerupte, iar participanții s-au conformat de îndată și au părăsit locația.

De altfel, sâmbătă, între orele 17:00-22:00, poliţiştii buzoieni, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și cu reprezentanți ai tuturor instituţiilor cu atribuții de control din Buzău, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii COVID-19, la activităţile de verificare participând peste 130 de efective.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 120 de societăți comerciale şi operatori economici. Totodată, au fost legitimate şi verificate peste 480 de persoane.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 99 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 24.000 lei.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.