Unii buzoieni nu țin cont de restricțiile impuse de autorități pentru prevenirea infectării cu Covid 19. Așa s-a întâmplat și în cazul  administratorilor a două restaurante din Mărăcineni, unul situat chiar într-o zonă intens circulată de la intersecția DN2E85 cu DJ203K, iar altul la o pensiune din Potoceni Cei doi au fost sancționați de polițiști sâmbătă, după ce au permis organizarea unor petreceri.  Un lat club din zona centrală a muncipiului a fost "vizitat" de oamenii legii, iar vizita s-a soldat cu sancțiune dar și cu o sesizare a ITM-ului, dat fiind că nici angajații și nici clienții nu respectau vreo măsură de protecție.

"În data de 9 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie Mărăcineni în cadrul activităţilor de verificare a respectării normelor sanitare în mai multe locaţii de pe raza de compentenţă, au constatat faptul că în incinta a doi operatori economici (restaurante), erau în desfăşurare două evenimente private (botez şi aniversare), unde participau 45, respectiv 27 de persoane. Având în vedere că organizarea de evenimente private este interzisă în actualul context epidemiologic, administratorii celor două societăţi au fost sancţionaţi conform Legii nr. 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În data de 9 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au efectuat controale la mai multe societăţi comerciale de pe raza municipiului Buzău.

Astfel, poliţiştii au constatat că în incinta locației unui operator economic, activitatea nu respecta măsurile de protecţie individuală. Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi, totodată, a fost înştiinţat Inspectoratul Teritorial de Muncă  Buzău",  transmite IPJ Buzău.

În perioada 08 – 10 ianuarie, poliţiştii buzoieni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai tuturor instituţiilor cu atribuții de control, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19, la activităţile de verificare participând peste 400 de efective.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului public rutier de persoane şi respectarea regulilor sanitare de către pasageri şi conducătorii auto, verificând peste 50 de mijloace de transport public, dintre care 30 de mijloace de transport în comun.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 70 de societăți comerciale, 100 de locaţii de interes, fiind legitimate şi verificate totodata peste 3500 de persoane.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 110 sancţiuni contravenţionale în valoare de 42.000 de lei.