În ziua de 29 decembrie, poliţişti de investigaţii criminale împreună cu poliţişti de ordine publică, de investigarea criminalității economice, specialiști pe linie de arme, explozivi și substanțe periculoase, de la Secţia de poliţie rurală Mărăcineni, criminaliști şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Buzău au efectuat șase percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism.

Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Buzău.

Perchezițiile au fost desfășurate la imobile din Vadu Pașii, Măgura și municipiul Buzău.

Au fost puse în aplicare 15 mandate de aducere, cu vârste cuprinse între 22 și 55 de ani, din județele Buzău, Vrancea și Teleorman, persoane care au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru continuarea cercetărilor.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate mai multe medii de stocare. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism de lux.

Din verificările efectuate a rezultat că în perioada 2016-2020, doi tineri în vârstă de 27, respectiv 32 de ani, ambii din municipiul Buzău, ar fi determinat şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către două tinere de 25 și 26 de ani, pe teritoriul mai multor state ( România, Elveția, Marea Britanie, Germania). În urma activităților ilicite, cei doi tineri ar fi obținut foloase materiale estimate la 250.000 de euro.

Faţă de cei doi tineri s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, urmând a fi prezentaţi parchetului cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea  dispunerii măsurilor legale.