Zilnic în teren pentru siguranța buzoienilor!/ Acțiune de amploare pe raza județului Buzău, peste 600 de polițiști din toate domeniile de competență au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de orice fel

  

În perioada 27-30 august a.c., la nivelul judeţului Buzău a fost desfăşurată acţiunea BUZĂUL ÎN SIGURANŢĂ  pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea vizibilității dispozitivului polițienesc în mediul stradal cât si pentru verificarea respectării măsurilor stabilite pe timpul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2.

 

          La activităţile desfăşurate au participat aproximativ 760 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

 

Polițiștii au verificat modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de alertă și au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităţilor pe toate palierele, fiind angrenaţi în activități polițiști din toate domeniile de competență.

 

          Au fost constituite dispozitive de ordine și siguranță publică, care au efectuat razii, controale la unităţi comerciale precum şi filtre rutiere pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în general cât şi pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 

Totodată, au fost oprite în trafic pentru control aproximativ 1100 de autovehicule, au fost verificate aproximativ 2150 de persoane şi 300 de societăţi comerciale.

 

De asemenea, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, context în care au efectuat controale la 47 operatori economici si au aplicat 32 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 şi OUG 28/1998.

 

Au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 4216 lei.

 

În total au fost aplicate 1058 de sancţiuni contravenționale, dintre care 833 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 98 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, 65 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 30 pentru alte acte normative.

 

În cadrul activităților desfășurate în trafic au fost reținute 17 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

 

Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 440.585 lei.

 

Polițiștii au constatat 5 infracțiuni în flagrant (3 privind circulaţia rutieră şi o infracţiune de natură judiciară).

 

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Buzău, echipajele de polițiști  acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului SarsCov2 dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

 

 

 

Exemple:

 

1.La data de 28 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurale Cislău au depistat un localnic care bloca traficul rutier staţionând cu autoturismul pe marginea părţii carosabile. Acesta nu a respectat indicaţiile poliţistului rutier de a-şi muta autoturismul şi a refuzat să prezinte permisul de conducere.

 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că  permisul de conducere al persoanei în cauza era expirat din anul 2011.

 

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform normelor rutiere în vigoare şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

 

 

 

La data de 29 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au surprins în flagrant o tânără de 18 ani din judeţul Covasna, după ce aceasta a sustras mai multe bunuri din 4 societăţi comerciale, toate dintr-un centru comercial din Buzău.

Prejudiciul a fost estimat la suma de 200 de lei.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru sâvărşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.