Peste 260 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri în cadrul acțiunilor în trafic 

 

          În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic.

          Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 263 de sancţiuni contravenţionale, 98 dintre acestea vizându-i pe şoferii care şi-au condus maşinile cu viteze mai mari decât limitele maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

          Împotriva a 9 dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză - 120 km/h - a fost înregistrată pe DN 2 E 85, în localitatea Cioranca, la volanul autoturismului fiind un bărbat de 48 de ani, din Galaţi.

Polițiștii au sancționat și neutilizarea centurii de siguranţă (53), conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (16), dar şi pentru alte abateri în trafic (63).

          Alte 7 permise de conducere au fost reținute pentru depășire neregulamentară, precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Tot în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au întocmit trei  dosare penale pentru conducerea  unui vehicul fără a deţine permis de conducere, pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat, precum şi pentru tractarea unei remorci neînmatriculate.

 

CONDUCEŢI PRUDENT! VIAŢA ARE PRIORITATE!

Poliţiştii buzoieni vă adresează câteva recomandări utile pentru UN DRUM ÎN SIGURANŢĂ

 

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum!

Şoferii nu trebuie să conducă în stare de oboseală. De starea lor de sănătate şi de odihnă depind vieţile tuturor celor pe care îi transportă, dar şi vieţile celorlalţi participanţi la  trafic.

Când se deplasează pe distanţe mari, la primele semne de oboseală să oprească autovehiculul într-un loc sigur (parcare, de regulă ), să se odihnească şi să continue călătoria doar după refacerea completă a capacităţii de conducere.

Totodată, este indicat să se mărească distanţa în mers între autovehicule şi să se facă depăşiri doar după o atentă asigurare.

De asemenea, în vederea evitării coliziunilor faţă-spate, cei care încheie coloanele de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza.

De asemenea, să nu uite că nu au voie să se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.