La numai câteva ore de la sesizarea unor fapte din categoria celor care aduc atingere persoanei și patrimoniului, polițiștii de investigații criminale au identificat și reținut principalii bănuiți

 

          La data de 20 iunie, polițiștii au fost sesizați prin apel SNUAU 112 de către un bărbat despre faptul că, două tinere de 24 de ani, care locuiesc pe raza municipiului Buzău, ar fi fost agresate fizic și deposedate de bunuri.

          Imediat după primirea sesizării a fost constituită o echipă complexă care s-a deplasat la fața locului și poliţiştii au demarat cercetările.

La scurt timp, în baza semnalmentelor și datelor furnizate, polițiștii au identificat trei bărbați și au reținut doi dintre aceștia, în vârstă de 21 și 22 de ani, ambii din Buzău.

          În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că în seara zilei de 20 iunie a.c., bărbații ar fi pătruns în locuința tinerelor, unde prin folosirea de violențe le-ar fi deposedat de mai multe bunuri.

          În urma a trei percheziții domiciliare efectuate pe raza municipiului Buzău, polițiștii au identificat și ridicat mai multe bunuri susceptibile că ar fi fost sustrase în timpul comiterii infracțiunii.

Cei doi tineri au fost conduși la sediul poliției, unde în baza probatoriului administrat au fost reținuți de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive.

De asemenea, au fost demarate activităti specifice pentru depistarea celui de-al treilea bănuit.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea stabilirii  cu exactitate elementelor faptei și împrejurările în care aceasta s-a produs.